El sisè Barça-Baskonia de la temporada obre els play-offs

El sisè Barça-Baskonia de la temporada obre els play-offs

El balanç d'aquesta temporada (3-2) no permet cap relaxament, especialment en una eliminatòria a un màxim de tres partits El matx comença a les 21.00 hores i serà ofert en directe per Esport3

Arriba el temps de play-off, el temps definitiu per encarar la recta final de la temporada. Aquesta sèrie, la dels quarts de final davant el Baskonia, però, és la més perillosa que hi ha, ja que es juga al millor de tres partits i una relliscada en el primer podria suposar anar amb molta pressió a Vitòria. El camí dels blaugranes en aquests play-offs és força difícil, ja que, en cas de superar els de Scariolo, hauran d'enforntar-se al guanyador de l’eliminatòria entre el València Basket i el Cajasol. Primer, però, toca pensar en els quarts.

Catalans i vitorians s’han vist les cares en cinc ocasions aquesta temporada. De moment, el balanç és favorable als barcelonistes per 3-2. Els de Pascual van guanyar a Vitòria a les semifinals de la Supercopa (73-98), van perdre a Vitòria en partit de Lliga (76-72), van guanyar al Buesa Arena en partit del TOP 16 de l’Eurolliga (68-80), van caure al Palau també en partit d’Eurolliga (86-97) i, finalment, van tornar a vèncer al Palau (91-75), en aquest cas en partit de Lliga ACB.

Com arriba el FC Barcelona

El conjunt barcelonista arriba en perfectes condicions físiques. Pascual haurà de deixar fora del ‘roster’ del partit dos jugadors minuts abans de l’inici del matx, com ja ho ha estat fent al llarg de la temporada. Esportivament parlant, l’equip ha sabut superar el cop dur que va suposar l’eliminació davant el Reial Madrid a les semifinals de l’Eurolliga, jugades a Milà.

Dos partits i dues victòries és el balanç del quadre blaugrana, que ha superat amb comoditat dos rivals que històricament sempre els havien creat problemes: l'Estudiantes, amb el qual van caure de forma clara en la seva visita a Madrid la temporada passada, i el sorprenent Cajasol, un conjunt que ha estat la revelació de la Lliga Endesa 2013/14 i que s’ha ficat a play-off per mèrits propis.

Al Barça cal destacar els darrers partits d’Àlex Abrines. El nivell mostrat per l’aler mallorquí és un punt més a favor en què fixar-se a banda de la qualitat ja sabuda d’homes com Navarro, Nachbar i Ante Tomic.

El rival

El Baskonia és un autèntic os. El Laboral Kutxa que entrena Sergio Scariolo ha estat força irregular al llarg de la temporada. Molts, fins i tot, dubtaven de la seva presència als play-offs, però la qualitat del conjunt vitorià, una de les entitats més importants del bàsquet europeu, l’ha fet estar finalment en la sisena plaça de la Lliga ACB, fet que l’ha emparellat amb el FC Barcelona i ha convertit, així, aquesta eliminatòria de quarts en una de les més atractives, juntament amb la de l’Unicaja-Herbalife Gran Canària.

El seu líder és Andrés Nocioni. El Chapu, com el coneixen a Vitòria, és un veterà de 34 anys amb una dilatada experiència a Europa i a l’NBA. Jugador de raça i caràcter, és d’aquells homes capaços de tirar-se l’equip a l'esquena i contagiar d’energia i il·lusió els seus companys. Tampoc cal oblidar el seu millor soci, l’alemany Pleiss, designat MVP de la darrera jornada de la fase regular de la Lliga Endesa i que ja havia aconseguit aquest guardó en quatre ocasions més aquesta temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut