El FC Barcelona d’handbol i els equips alemanys

El FC Barcelona d’handbol i els equips alemanys

Jugar a Alemanya contra un equip local, dificultat afegida a la VELUX EHF FINAL FOUR de Colònia

El sorteig de semifinals de la Champions d’handbol va deparar un enfrontament entre el FC Barcelona i l’equip nord-alemany de l'SG Flensburg-Handewitt. Tradicionalment jugar a Alemanya sempre ha estat molt difícil per a l’handbol del FC Barcelona, tal i com ens indiquen els precedents.

Dificultats des de fa molts anys

El  primer partit oficial a Alemanya per al Barça d’handbol va ser a la Copa d’Europa 1973/74 davant el Gummerbasch, amb derrota blaugrana per 20 a 15. El darrer partit jugat a terres germàniques, els quarts de final anada d’aquesta temporada amb derrota per 38 a 31 davant el Rhein Neckar Löwen. Inici i final demostren com de difícil és guanyar a Alemanya.

De les 25 visites, com a visitant, que el Barça d’handbol ha fet a Alemanya només ha tornat a Barcelona amb 5 triomfs i dos empats. La resta han estat 18 derrotes, amb 620 gols a favor i 705 en contra.

El darrer triomf blaugrana a Alemanya, en qualitat de visitant, va ser la temporada 2010/11. A la tornada de quarts de Champions els blaugranes van superar el THW Kiel per 33 a 36 i van assolir la Final Four i finalment el títol de la Champions d’handbol.

Colònia, neutralitat relativa

Des de l’inici del format de Final Four, la temporada 2009/10, Colònia ha estat la seu de la competició. Tres vegades ha jugat el Barça d’handbol contra equips alemanys a Colònia i ha aconseguit un triomf.

El triomf va ser a la semifinal 2010/11 davant el Rhein Neckar Löwen per 30 a 28. Derrota a la final del 2009/10 per 34 a 36 davant el THW Kiel i derrota a la final de l’any passat per 29 a 30 davant l'HSV Hamburg.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut