Elx- FC Barcelona: Empat, però vius (0-0)

La Lliga es decidirà a l’últim partit després dels empats d’Atlètic de Madrid i Barça a la penúltima jornada El conjunt blaugrana no ha pogut traduir el seu domini i ocasions a Elx en victòria

Quina tarda. La lluita pel títol de Lliga ha seguit embogida i ben viva després dels partits simultanis i d’infart dels seus tres aspirants. El Madrid ha dit adéu amb una derrota a Balaídos i l’Atlètic no l’ha sentenciat per culpa del seu empat a casa contra el Màlaga. Així, el 0-0 del Barça a Elx el manté en la pugna. Haurà de guanyar els matalassers en la següent i última jornada, al Camp Nou.

El resultat al Martínez Valero no ha reflectit els mèrits culers al primer temps. L’equip ha aparegut amb la màxima tensió i intensitat davant d’un Elx molt tancat i que ha renunciat a portar la iniciativa des del primer minut. La insistència blaugrana era permanent. Al minut 13, Iniesta ha fet tremolar el travesser amb una impressionant engaltada des de la frontal. El manxec i Cesc, de volants, aportaven clarividència ofensiva. El ‘4’ trobava amb facilitat Alexis, que no deixava de lluitar i desmarcar-se.

Els tres puntes culers es mostraven hiperactius i multiplicaven les intervencions del porter Manu Herrera. Al minut 25 ha neutralitzat un eslàlom de Messi i la rematada de cap d’Alexis en el servei de córner posterior. El ritme de joc del Barça ofegava l’Elx. Buscaven i mereixien el gol els visitants. Herrera, el més destacat dels locals, també desviaria una falta lateral xutada per Messi que s’ha colat entre un bosc de jugadors i anava cap a dins (min 37).

A la bona primera part barcelonista només li havia faltat la recompensa del gol. La seguiria perseguint a la represa. Al 47 Messi s’ha escapat a l’espai, retallava Lombán i el seu xut davant Herrera topava amb el cos del porter. Tot i això, el panorama variaria sensiblement a la segona part. El Barça perdria convicció, futbol i, en certs moments, control. El partit s’obriria, ja que l’Elx començava a veure la llum en els contracops i no s’ho pensava dues vegades a l’hora de disparar de lluny.

Els nervis estaven a flor de pell sobre la gespa. Els dos equips estaven pendents del seu partit i els dels seus rivals directes. En aquests instants elèctrics, l’Elx ha estat a punt de marcar en una internada que Rodríguez ha enviat alt en un u contra u davant Pinto (min 81). Un xut que fregava l’escaire d’Adriano (min 84) i un llançament de falta proper de Messi (min 89) serien les últimes notícies d’un Barça amb actitud no recriminable.

L’Elx ha acabat celebrant un 0-0 que l’acosta a la permanència, però l’empat de l’Atlètic al Calderón també deixa viu el Barça en el seu somni del títol. Dissabte que ve, final de Lliga al Camp Nou.