Luis Enrique: dues arribades unides per les coincidències

Luis Enrique: dues arribades unides per les coincidències

Quan el nou entrenador va fitxar com a jugador el 1996 l’Atlètic també havia guanyat l’última Lliga Llavors, el FC Barcelona també venia d’un any en blanc i va haver-hi canvi a la banqueta

Moltes són les similituds que envolten l’arribada de Luis Enrique com a jugador i com a tècnic. Petits detalls fan que la seva història s’hagi repetit dos cops. El que està vivint ara el nou entrenador pot recordar, almenys una mica, el que va viure l’asturià l’any 1996, quan va deixar Madrid per fitxar pel Barça.

La primera coincidència té a veure amb el campió de Lliga. Com ara, Luis Enrique va arribar al Barça el 1996 pocs dies després que l’Atlètic de Madrid es proclamés campió en l’última jornada de Lliga. Divuit anys després, la història s’ha repetit pràcticament fil per randa. Llavors, però, qui va optar al títol fins al final no era el Barça, sinó el València... d’Andoni Zubizarreta.

La cosa no queda aquí. El FC Barcelona no va guanyar cap dels tres títols importants aquella temporada 1995/96, (el mateix que ha passat enguany), en què sí que es va poder celebrar la Supercopa d’Espanya. Luis Enrique, doncs, arribava en un moment en què el Barça venia de quedar-se en blanc i amb un canvi d’entrenador a la banqueta. Llavors Johan Cruyff i Carles Rexach havien deixat de ser els tècnics per donar pas a Bobby Robson. Ara, en canvi, és Martino qui ha cedit el seu lloc a Luis Enrique.

Quatre de les últimes sis Lligues, al sac

Les coincidències van més enllà. Abans de l’arribada del Luis Enrique jugador el Barça havia guanyat quatre de les sis últimes Lligues disputades (1991, 1992, 1993 i 1994), una circumstància que s’ha tornat a repetir ara (2009, 2010, 2011 i 2013).

Per acabar, una última curiositat: David Villa, l’últim asturià que va arribar al Club, també va ser presentat un 21 de maig. Com Luis Enrique ara fa uns dies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut