32 anys de la inauguració del Mundial 82 al Camp Nou

32 anys de la inauguració del Mundial 82 al Camp Nou

Uns 100.000 espectadors i 1.600 milions de teleespectadors van presenciar el primer partit del Campionat del Món disputat a l’estadi blaugrana Bèlgica va protagonitzar la sorpresa després de guanyar l’Argentina de Maradona, fitxat pel Barça nou dies abans

Aquest divendres fa 32 anys. El 13 de juny del 1982 el Camp Nou va ser el magnífic escenari de la solemne inauguració dels Mundials de Futbol d’Espanya 82.

Aquella jornada va quedar gravada a la memòria de tots els afeccionats barcelonistes. I és que ser escenari de l’obertura d’un Mundial no està a l’abast de qualsevol.

Un emotiu espectacle

Prop de 100.000 espectadors i 1.600 milions de televidents van ser testimonis d’imatges tan emotives i entranyables com la del nen al mig camp amb una pilota de la qual sortia un colom o la dels 2.216 nois i noies uniformats de blanc que formaven el famós colom de la pau de Pablo Picasso. Tot un cant a la concòrdia en aquell món convuls i dividit de l’any 1982.

Presenciant l’espectacle hi havia, a la Llotja presidencial, el president de la Federació Espanyola de Futbol, Pablo Porta, el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, els reis d’Espanya i el president de la FIFA, Joao Havelange.

Sorpresa al primer partit

Aquella senzilla cerimònia va ser el preludi del partit inaugural entre l’Argentina i Bèlgica, un matx que va acabar amb sorpresa, ja que la selecció belga va vèncer per 0-1 (gol de Vandenbergh al minut 62) el combinat argentí, un equip en què destacava la presència d’un jove Diego Armando Maradona (22 anys) que feia només nou dies que havia fitxat pel Barça.

A banda d’aquest Argentina-Bèlgica, el Camp Nou va ser escenari dels següents partits d’aquell Mundial: Polònia-Bèlgica (3-0), Bèlgica-URSS (0-1), URSS-Polònia (0-0) i Itàlia- Polònia (2-0). Avui dia podem veure una placa de marbre commemorativa d’aquests partits a l’entrada del Museu del FC Barcelona.

Un Camp Nou ampliat

Aquella fita va tenir lloc l’any que l’estadi barcelonista celebrava les seves noces d’argent. El Camp Nou va lluir com mai, amb la seva ampliació culminada amb tot el seu esplendor i convenientment remodelat per tal de satisfer les normes de la FIFA. Curiosament, per bé que l’ampliació de l’Estadi ja era operativa (el nou aforament era de 120.000 espectadors), aquesta no va ser inaugurada oficialment fins al 24 d’agost, amb motiu de la disputa del trofeu Joan Gamper.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut