1982-1986: Els Mundials en clau blaugrana (IV)

1982-1986: Els Mundials en clau blaugrana (IV)

Quarta entrega del repàs de tots els Mundials de futbol de la història des de la perspectiva culer

En ple compte enrere per a l’inici del Mundial del Brasil, seguim amb una sèrie de resums de tots els tornejos precedents, sempre en clau blaugrana. En el 1982 en destaca la presència del Camp Nou com una de les seus i en 1986 la Bota d’Or va ser per a l’anglès Gary Lineker.

Espanya 1982

- El 13 de juny de 1982 es va inaugurar el Mundial amb un partit al Camp Nou entre l’Argentina, la darrera selecció campiona del món, i Bèlgica, i hi van assistir 95.000 espectadors.

- A més de la inauguració, a l’estadi s’hi van jugar 4 partits més: el Polònia-Bèlgica (28 de juny, 3 a 0), el Bèlgica-URSS (1 de juliol, 0 a 1), l’URSS-Polònia (4 de juliol, 0 a 0), i l’Itàlia-Polònia (8 de juliol, 2 a 0).

- La representació blaugrana en aquella edició la van formar 6 jugadors de 2 seleccions. Per a la selecció espanyola hi eren Urruti, Alexanko, Periko Alonso, Sánchez i Quini i per a l’argentina, Maradona.

- Tant la selecció espanyola com l’argentina van quedar eliminades en la segona fase en un format de torneig diferent de l’actual.

- Poc després del Mundial, el 24 d’agost de 1982, es va inaugurar l’ampliació del Camp Nou que va passar a tenir un aforament de 120.000 espectadors.

Mèxic 1986

-La participació blaugrana la van formar 8 jugadors repartits ens 3 seleccions. Per a la selecció espanyola hi van anar Zubizarreta, Urruti, Julio Alberto, Víctor, Calderé i Carrasco. Per part d’Anglaterra Gary Lineker i per Escòcia Steve Archibald.

-Gary Lineker signa per al Barça just abans del Mundial provinent de l’Everton. En aquell torneig va convertir-se en el màxim golejador amb 6 gols tot i que Anglaterra va caure eliminada en els quarts de final amb Argentina.

- L’altre davanter britànic del Barça, Steve Archibald, només va poder jugar un partit en aquest mundial amb la selecció escocesa i no va marcar cap gol.

- Zubizarreta, Víctor i Julio Salinas van jugar els 5 partits de la selecció espanyola com a titulars.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut