1990-94: Mundials en clau blaugrana (V)

1990-94: Mundials en clau blaugrana (V)

Cinquena entrega del repàs de tots els Mundials de futbol de la història des de la perspectiva culer

En ple compte enrere per a l’inici del Mundial del Brasil, seguim amb una sèrie de resums de tots els tornejos precedents, sempre en clau blaugrana. En aquest dues edicions (Itàlia 90 i Estats Units 94) es va viure un dels Mundials amb menys participació blaugrana i el primer títol mundial per a un jugador del club.

Itàlia 90

-La representació blaugrana en el Mundial del 90 va ser la més baixa des de l’any 1974. Hi van participar 5 jugadors amb contracte amb el club: Zubizarreta, Robert, Bakero, Julio Salinas i Koeman.

-Julio Salinas i Koeman, amb un gol cadascú, van ser els únics jugadors blaugrana que van marcar en el Mundial del 90. Salinas ho va fer en el partit de vuitens davant Iugoslàvia i Koeman contra Alemanya. Tots dos van quedar eliminats en aquesta mateixa ronda i la representació blaugrana en el torneig va acabar en aquell moment.

-Zubizarreta, Roberto i Koeman van jugar els 4 partits possibles, Julio Salinas 3 i Bakero només 1.

-En aquesta edició també hi van participar amb un paper destacat dos il·lustres exblaugrana com Diego Armando Maradona, que va quedar subcampió amb Argentina, o Gary Lineker, que amb Anglaterra va arribar a semifinals.

Estats Units 94

-El primer campió del món com a jugador del Barça va arribar l’any 94 i va ser Romario.

-Stòitxkov va aconseguir la Bota d’Or del torneig amb 6 gols empatat amb el rus Oleg Salenko. Romàrio en va marcar 5. Tots dos, a més, van formar part del millor onze del torneig.

-Fins a 15 gols del Mundial 94 van portar etiqueta blaugrana. A banda dels 6 d’Stòitxkov i els 5 de Romario també en van marcar Goikoetxea (2), Guardiola (1) i Begiristain (1).

-El Mundial dels Estats Units és el que representa un salt endavant pel que fa a quantitat de jugadors blaugrana en disputar-lo. Fins llavors el màxim era de 8 jugadors i en aquesta edició n’hi participen 12.

-El gruix de jugadors blaugrana formaven part de la selecció espanyola dirigida per Javier Clemente. En total eren 9 els jugadors en contracte amb el club: Goikoetxea, Ferrer, Sergi, Abelardo, Nadal, Bakero, Guardiola, Begiristain i Lopetegui.

-La llista la van completar Koeman (Holanda), Stòitxkov (Bulgària) i Romario (Brasil).

-La Bulgària d’Stòitxkov es va classificar a darrera hora amb una victòria sobre França (1-2) i va acabar sent la revelació del torneig en arribar a semifinals on va ser eliminada per Itàlia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut