Oriol Paulí, un blaugrana de plata:

Oriol Paulí, un blaugrana de plata: "Aquest any al Barça B he millorat moltíssim"

El jugador del Barça B de bàsquet aconsegueix pujar al segon esglaó del podi de l’Europeu sub-20 de Grècia amb la selecció espanyola Paulí, amb 17 punts, va ser el màxim anotador del seu equip a la final contra Turquia

De menys a més i protagonista destacat en el tram final de la competició. Aquesta ha estat la trajectòria d’Oriol Paulí Fornells a l’Europeu sub-20 de Grècia, en què, tot i no poder penjar-se l’or, ha demostrat la seva qualitat.

En declaracions a www.fcbarcelona.cat, Paulí valorava positivament la seva participació al torneig: "Per a mi ha estat una gran experiència, vaig poder col·laborar a les semifinals i a la final amb l'equip. Els entrenadors han confiat en mi i tot el grup ens portàvem molt bé. He acabat amb un sabor de boca agredolç, però content amb el treball fet". Sobre la seva cistella miraculosa a les semifinals, declarava: "És el primer cop que anoto una cistella decisiva a l'últim segon. Mai abans ho havia aconseguit, ni quan era Infantil. La jugada va ser dibuixada pel Jaume Ponsarnau i va sortir bé, tot i que no ho havíem assajat abans".

Paulí, de 20 anys, que aquesta temporada ha jugat al Barça B de bàsquet, va perdre la gran final contra Turquia, per 65-57. Malgrat tot, té motius per estar satisfet de la seva actuació amb la selecció espanyola sub-20, ja que va aconseguir 4 rebots i 5 robatoris de pilota, a banda de ser el màxim anotador del seu equip a la final, amb 17 punts, i el segon màxim anotador del partit, només superat pel turc Osman, amb 20 punts. De fet, al tercer quart, el blaugrana va anotar 9 punts pràcticament consecutius, amb dos triples i un 2+1.

"Realment pensava que a la final no jugaria tant, però em vaig trobar amb confiança i vaig començar la final sense pressió, perquè el meu rol no era de molts tirs. Vaig donar-ho tot i en el tercer quart tot va sortir rodó. En aquell moment no tens temps de pensar més enllà, només penses a ajudar l'equip", reconeix.

Heroi a les semifinals

Prèviament, a les semifinals, Paulí ja havia estat el protagonista positiu de l’enfrontament. De fet, va ser el gran heroi. En un partit complicat i igualat contra Croàcia, els balcànics aconseguien un triple a 1,8 segons del final, que, virtualment, forçava la pròrroga. Però després del temps mort demanat per Jaume Ponsarnau, Alberto Díaz va treure des del lateral de la pista cap a Oriol Paulí que, amb un ‘alley-oop’ espectacular, va aconseguir classificar la selecció espanyola per a la final amb els seus únics dos punts del partit sobre la botzina.

Una cistella espectacular que no és la primera vegada que el blaugrana aconsegueix. De fet, amb el Barça B, en un partit contra l’Oviedo d’aquesta temporada, una jugada entre el base suec Hakanson i l’aler català va acabar de la mateixa manera. El que no va finalitzar igual va ser el partit, ja que l’Oviedo va vèncer 75-83 l’equip blaugrana d’Aleix Duran.

Paulí afirma: "Aquest any al Barça B he millorat moltíssim. Amb confiança en mi mateix i el fet de jugar contra gent més experimentada et fa millorar. En els moments que a la selecció no anava bé he cregut en mi com en el Barça B i he pogut ajudar l'equip quan més ho necessitava".

El reconeixement al treball de base

La plata a l’Europeu és un premi a Paulí que, de tots els joves de qualsevol esport, és qui fa més anys que forma part del planter del Barça, des del 2006. Aquesta temporada ha jugat 22 partits, amb 24 minuts de mitjana, i ha fet 215 punts (9,8 de mitjana). A més, ha aconseguit 101 rebots (4,6 de mitjana). En total, ha jugat 48 partits a l'Adecco Oro amb el Barça B (2012/13 i 2013/14) i 3 a la LEB Plata (2011/12, sent júnior). És a dir, ha disputat 51 partits en competicions FEB.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut