Messi i Mascherano ja són a semifinals del Mundial (1-0)

Messi i Mascherano ja són a semifinals del Mundial (1-0)

Els dos blaugranes han participat els noranta minuts del triomf de l’Argentina sobre Bèlgica gràcies a un gol d’Higuaín (min 8)

L’Argentina s’ha classificat per a les semifinals d’un Mundial 24 anys després. Amb els blaugranes Leo Messi i Javier Mascherano novament de puntals, l’albiceleste ha superat Bèlgica gràcies a un gol matiner d’Higuaín i a una defensa que ha desactivat la qualitat tècnica del rival en tot moment.

L’Argentina es presentava amb algunes novetats a l’onze, però amb els blaugranes Mascherano i Messi ocupant les seves habituals posicions al migcamp i a l’atac, respectivament. I la cosa li ha funcionat ràpidament a Sabella, ja que, tot just al minut 8, Higuaín culminava una acció iniciada per Messi amb un xut sec, sorprenent i inabastable per a Courtois. L’acció que decidiria el matx.

A partir d’aquí, l’Argentina ha cedit la iniciativa a Bèlgica, esperant a contraatacar amb Di María, Messi o Higuaín. Així, portaven més perill les incursions de l’'albiceleste' que les del seu rival. La lesió de Di María a la mitja hora de partit seria un greu contratemps per a la tàctica argentina. Llavors, Messi assumiria encara més el lideratge del seu equip i al minut 40 ha estat a punt de marcar el segon de falta. A continuació, de cap, Mirallas disposava de la millor opció belga del primer temps i possiblement de la tarda.

L’Argentina ha sortit amb més força que Bèlgica a la segona meitat i es toparia amb el travesser en un xut d’Higuaín (min 55). El tècnic dels europeus, Marc Wilmots, reaccionaria amb un doble canvi ofensiu i amb l’entrada de Lukaku el seu equip recobraria profunditat. El partit s’ha endurit i intensificat a les acaballes, però s’han seguit generant poques oportunitats. Bèlgica buscava per dalt Van Buiten, Fellaini i Lukaku, sense èxit. La defensa de l’Argentina ha estat impecable i fins i tot Messi ha estat a un pas del segon en un temps afegit boig, però Courtois li ha guanyat la partida en l’un contra un.

Malgrat això, el ‘10’ i Mascherano seran a les semifinals del Mundial del Brasil. S’enfrontaran a Holanda o Costa Rica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut