Els cinc Botes d’Or aterrats al Barça

Els cinc Botes d’Or aterrats al Barça

Krankl, Stòitxkov, Larsson i Henry van guanyar el guardó de Bota d’Or abans d’arribar al Barça Luis Suárez és el cinquè jugador que aterra al Club havent sumat aquesta distinció

Al llarg dels anys, grans golejadors del panorama futbolístic han format part de la primer equip del FC Barcelona. L’olfacte i el sentit per marcar gols han fet d’aquests jugadors els millors durant la seva època. Alguns, a més, ja havien demostrat el seu olfacte golejador abans d’arribar al Barça i van arribar al Camp Nou com a davanters consagrats.

Luis Suárez ha estat l’últim guanyador de la Bota d’Or que fitxa pel Barça, però abans d’ell ho van fer quatre més. El davanter uruguaià s’ha convertit en el màxim golejador de la Premier League i ha assolit la Bota d’Or de la temporada 2013/14 –compartida amb Cristiano Ronaldo– amb un total de 31 gols.

De Krankl a Thierry Henry

Hans Krankl va ser el primer Bota d’Or que va aterrar al Camp Nou a l’estiu del 1978 després de marcar 41 gols (1977-78), i va vestir de blaugrana durant tres cursos. El desembre del 1978, a més, li atorgaven la Pilota de Plata com a segon millor futbolista europeu. La primera temporada a la Lliga espanyola va anotar 29 gols que li van permetre sumar el Trofeu Pitxitxi i la Bota de Bronze. Va ser un dels jugadors de la plantilla que va aixecar la Recopa de Basilea.

Nou anys després, el juliol del 1990, Hristo Stòitxkov fitxava pel FC Barcelona després d’haver guanyat la Bota d’Or –compartida amb Hugo Sánchez– gràcies als 38 gols en l’últim curs al CSKA Sofia. Va ser un dels protagonistes indiscutibles del Dream Team de Johan Cruyff i va guanyar la Pilota d’Or el 1994. Després de cinc temporades al Barça, marxaria sent el segon millor jugador del món segons la FIFA.

El 2004, quasi una dècada més tard, Henrik Larsson signava amb el Barça després d’aconseguir la Bota d’Or amb el Celtic de Glasgow l’any 2001 amb 35 gols. Amb el Barça es va proclamar campió de Lliga les temporades 2004/05 i 2005/06. Va guanyar també una Supercopa d'Espanya i va tenir un paper decisiu a la final de la Lliga de Campions del 2006, amb dues assistències de gol.

L’últim Bota d’Or a arribar, abans de Luis Suárez, és Thierry Henry. El francès va fitxar pel Barça després d’haver guanyat dues Botes d’Or el 2004 (30 gols) i el 2005 (25 gols) amb l’Arsenal. A la seva primera temporada a les ordres de Frank Rijkaard va sumar un total de 19 gols. Va ser l’inici d’una gran etapa en la qual destaca la seva decisiva participació en el 2-6 al Santiago Bernabéu i en la consecució del triplet d’aquella mateixa temporada –Lliga, Copa del Rei i Champions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut