Tibor Pleiss, tercer alemany del Barça de bàsquet

Tibor Pleiss, tercer alemany del Barça de bàsquet

Okulaja, Fermeling i Pleiss són els tres jugadors germànics de la història del bàsquet del FC Barcelona

Amb l’arribada de Tibor Pleiss a les files blaugrana per a les dues properes temporades és moment de girar la vista enrere i veure quins jugadors alemanys han vestit la samarreta del Barça de bàsquet. Pleiss serà el tercer. Anteriorment, Okulaja i Fermeling van ser els dos primers jugadors alemanys del bàsquet barcelonista.

Okulaja, el pioner

Ademola Okulaja va vestir la samarreta blaugrana la temporada 2001/02. Nascut a Lagos (Nigèria), va arribar a Berlín amb tres anys. Allà, sota l’empara de l’Alba Berlín, va desenvolupar la seva trajectòria.

Va aterrar al FC Barcelona la temporada 2001/02 després d’un exitós pas pel CB Girona. A Girona hi va arribar de la prestigiosa universitat de North Carolina. En aquella època ja era internacional absolut amb Alemanya. La temporada següent va marxar a les files de l’Unicaja de Màlaga

A les files blaugrana, i sota la direcció d’Aito García Reneses, va jugar una temporada, en què va fer una mitjana de 15,7 punts i 6,7 rebots per partit; destaca també el 49% d’encert en tirs de tres punts.

Fermeling, un pivot amb títols

El segon alemany de la història del Barça de bàsquet va ser un altre pivot, Patrick Femerling. El teutó va jugar dues temporades al FC Barcelona i va formar part de la plantilla blaugrana que, sota les ordres de Svetislav Pesic, va obtenir la Lliga, la Copa i l’Euroleague del curs 2002/03.

La temporada 2003/04 es va proclamar campió de Lliga amb el FC Barcelona i del club blaugrana es va incorporar al Panathinaikos grec.

Poder interior

Els tres jugadors alemanys de la història del bàsquet blaugrana han jugat a prop de la cistella. Okulaja, amb 207 cm, jugava a prop del cèrcol, i Femerling, amb 213 cm d’alçada, va ser un jugador interior.

Tibor Pleiss també és un jugador que es mou a prop de la cistella. Els seus 216 cm, com ha demostrat al Laboral Kutxa, fan de l’alemany un home important a la zona decisiva de la pista de bàsquet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut