FC Barcelona – Club León: Un set d’il·lusió (6-0)

FC Barcelona – Club León: Un set d’il·lusió (6-0)

Messi, Neymar (2), Munir (2) i Sandro golegen el dia del debut de Suárez com a blaugrana

El Barça està a punt per a l’inici de la Lliga. La victòria per 6-0 contra el Club León en la 49a edició del Trofeu Joan Gamper ha deixat boníssimes sensacions a sis dies de l’estrena oficial contra l’Elx. Els gols de Messi, Neymar Jr (2), Munir (2) i Sandro han repetit el resultat d’Hèlsinki, han carregat d’il·lusió tota l’afició i han posat el colofó a una jornada que ha permès al barcelonisme veure també el debut com a blaugrana de Suárez i l’estrena al Camp Nou de tots els fitxatges d’aquest estiu, amb l’excepció dels lesionats Ter Stegen i Vermaelen.

L’hora dels cracs

La nit ha arrencat amb un onze sense jugadors del Barça B en què sortien d’inici els quatre futbolistes que encara no havien gaudit de cap minut aquesta pretemporada (Alves, Mascherano, Messi i Neymar Jr), i també quatre de les cares noves (Bravo, Mathieu, Rafinha i Rakitic). Aquest equip, que podria ser semblant al de diumenge contra l’Elx, ha agradat des de l’inici.

De fet, ha necessitat únicament tres minuts per avançar-se al marcador mitjançant un cop de cap de Messi. La centrada havia estat de Neymar Jr, autor del segon i del tercer gol, després de brillants assistències d’Iniesta i Messi, respectivament.

El 3-0 amb el qual s’ha arribat a la mitja part es feia curt. Un xut llunyà de Rakitic, un gol anul·lat a Messi –per mans prèvies– i un llançament de falta de l’argentí haurien pogut fer aixecar més cops dels seus seients uns aficionats que han començat a fer l’onada a partir del quart d’hora. Estava satisfeta l'afició també amb aquells que encara no coneixia: Bravo ha reaccionat amb nota quan se l’ha requerit, Mathieu ha estat ràpid, Rafinha ha desequilibrat a l’extrem dret, i Rakitic ha creat com ja feia al Pizjuán.

Munir, de dos en dos

Precisament el croat ha estat qui ha iniciat l’acció que ha suposat el 4-0 a la segona meitat. Un gran canvi de joc cap a Alves ha permès al brasiler assistir a Munir, incorporat a la mitja part i màxim golejador de la pretemporada blaugrana. El d’avui, d’autèntic ‘killer’.

Minuts abans s’havia retirat l’exblaugrana Márquez, que s’ha assenyalat repetidament l’escut enmig d’una emotiva ovació del Camp Nou, agraït pels seus serveis entre el 2003 i el 2010.

A falta de mitja hora per al final Luis Enrique ha dut a terme una gran tongada de canvis. Fins a set: dels titulars, només resistien sobre la gespa Alba i Rafinha. L’afició ha hagut d’esperar 15 minuts més per veure l’estrena com a blaugrana de Luis Suárez. Abans que entrés en joc, però, Munir ha tornat a signar un doblet –com a Hèlsinki– després d’una gran acció individual de Sandro.

Al tram final de partit s’ha apuntat a la festa Sandro, que ha aprofitat una excel·lent assistència de Samper per tancar un Gamper que no oblidaran fàcilment molts dels seus protagonistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut