Barça-Elx, els precedents històrics a la Lliga

Barça-Elx, els precedents històrics a la Lliga

Els blaugranes s'han enfrontat vint-i-un cops en partit de Lliga contra els il·licitans Tretze victòries i set empats, el balanç d'aquests matxs amb caràcter de clàssic recuperat

Durant les vint temporades anteriors que l'Elx va jugar a Primera Divisió mai va aconseguir batre el FC Barcelona. En els vint-i-un períodes a l'elit, els il·licitants presentaran batalla, com van fer el passat 11 de maig, quan van empatar a zero en el matx contra els barcelonistes i van aconseguir així la salvació. En la seva segona temporada a Primera des de l'ascens, i després d'un llarg hiat de més de vint anys a les divisions inferiors, els elxans volen consolidar la seva posició entre les millors.


La segona jornada de la Lliga 1959/1960, en la qual els barcelonistes van jugar a casa i van guanyar per 2-1, va significar el tret de sortida per als enfrontaments oficials de tots dos equips. Des d'aleshores i fins al 31 de gener de 1971, data en la qual van jugar al Camp Nou empatant a zero, van jugar consecutivament fins a 22 cops. El 18 de febrer de 1961 els franjiverds van estar a punt d'aconseguir una victòria davant els blaugranes, amb un equip format per Ramallets, Verges, Kubala, Evaristo, Beitia, Luis Suárez i Eulogio Martínez. El resultat final, però, va ser de 3-3.


A partir de 1973 l'Elx va tornar a Primera, i es van reprendre així els enfrontaments entre tots dos equips. Els partits es van reproduir amb assiduïtat fins a la temporada de 1989, en què els alacantins van baixar de categoria. Com diem, les victòries sempre van caure del costat barcelonista. Curiosament, l'Elx va aconseguir l'ascens a Primera jugant contra el Barça B el 2013 i es va assegurar la permanència empatant contra el primer equip la temporada passada.

Una relació que ve de lluny

La història dels dos equips està creuada per una relació que es remunta fins a diverses dècades enrere. Un dels grans personatges de la història il·licitana ho és també de la del Barça: César Rodríguez, fins al 2012 màxim golejador de la història del FCB. César va ser jugador, entrenador i capità de l'Elx el curs anterior al seu retir com a professional. En només dos anys va aconseguir l'ascens de l'equip des de la Tercera a la divisió d'or del futbol estatal. Altres jugadors amb llaços comuns, Marcial i Asensi, van sortir del planter franjiverd per acabar triomfant a Can Barça. 'Tito' Vilanova també va jugar a l'Elx dues temporades: la 98/99 i la 99/00.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut