FC Barcelona – Elx CF: Tres per començar (3-0)

Els gols de Messi (2) i del debutant Munir il·lusionen en l’estrena del Barça 2014/15 Mascherano ha estat expulsat amb 1-0 al marcador, just abans de la mitja part

El FC Barcelona ha iniciat la Lliga 2014/15 amb una còmoda victòria contra l’Elx al Camp Nou. Els gols de Messi (2) i Munir han permès a Luis Enrique arrencar amb tres punts la seva tercera etapa com a blaugrana. Ha estat un triomf treballat, en què l’equip ha hagut de fer front a l’expulsió de Mascherano –per vermella directa– abans de la mitja part, quan el marcador indicava l’1-0 establert segons abans per Messi. A la represa, però, un Barça solidíssim ha assegurat l'inici del curs amb bon peu gràcies a dues ràpides dianes abans del minut 70.

El primer de la Lliga, de Messi

El primer partit oficial de l’era Luis Enrique ha arrencat com s’esperava. El nou Barça, que repetia només cinc titulars de l’equip inicial de l’última jornada de la temporada passada (Alves, Mascherano, Sergio, Iniesta i Messi), ha sortit amb embranzida i una clara predisposició a recuperar la pilota al més amunt possible. La pressió era efectiva i els blaugranes han gaudit d’una possessió exageradament alta durant tot el primer temps.

Tot i encallar-se algun cop pel mig, l’equip ha generat prou perill per avançar-se al marcador. Primer, una rematada del debutant Munir El Haddadi s’ha estavellat a l’escaire de la porteria de Tyton. Minuts més tard, el travesser ha tornat a escopir una fuetada d’Iniesta des de la frontal. La recompensa del gol ha arribat al minut 42, després d’una brillant recuperació assistència de Sergio que Messi ha convertit en gol. El primer del Barça a la Lliga 2014/15.

Expulsió de Mascherano i genialitat de Munir

El partit semblava posar-se molt de cara un cop superada la nombrosa defensa alacantina i el malefici dels pals. Tot seguit, però, una assistència a l’espai ha acabat amb falta i vermella directa per a Mascherano, l’últim home a l’avançada defensa blaugrana. Al Barça li tocava jugar tota una meitat en inferioritat numèrica. Abans de la mitja part Luis Enrique ha endarrerit les posicions de Sergio (ha fet de central) i Rakitic (ha exercit de migcentre) per contenir l’Elx. Durant el descans, Bartra ha entrat per Rafinha.

Els maldecaps generats per l’expulsió de Mascherano han acabat ben d’hora. Al primer minut de la represa Munir ha aprofitat una bona assistència de Rakitic –desviada pel cap de Pasalic– per fer el 2-0 amb un cop subtil amb l’exterior del peu esquerre. Una delícia que apropava la victòria als locals, completament dominadors del matx tot i la inferioritat.

L’Elx mai ha pogut amenaçar la porteria de Claudio Bravo, que ha viscut la seva estrena sota pals sense haver d’intervenir ni una sola vegada. Nit oposada a la del porter Tyton, que ha patit novament l’instint de Messi al minut 66, després d’una sèrie de fintes dins l’àrea.

Amb la victòria al sac, Luis Enrique ha substituït el golejador Munir per Pedro i, més endavant, Iniesta per Sergi Roberto. Ha estat una estrena immaculada d’un nou Barça que il·lusiona.