Entrevista a Marc Carmona: “Espero que a la segona volta estiguem millor”

Entrevista a Marc Carmona: “Espero que a la segona volta estiguem millor”

L’entrenador culer del futbol sala fa un repàs als primers mesos de competició

Tot i estar content amb la primera part de la temporada, Marc Carmona creu que a la segona volta de la Lliga l’equip estarà millor. Satisfet pel que s'ha aconseguit fins ara, considera que l’equip té marge de millora i que es poden assolir els objectius de la temporada. L’entrevista completa amb l’entrenador del Barça tot just finalitzar la primera volta de la LNFS.

Quin és el balanç que fa de la primera part de la temporada?

Més o menys, el camí ha estat com pensàvem. De menys a més, al principi ens va costar adaptar la gent nova. De mica en mica hem anat creixent en moltes coses, hem guanyat en solidesa, hem millorat amb la pilota... Ens falta regularitat, acoblar algunes coses en fases de màxima tensió, però l’equip va millorant cada mes que passa i, com vaig comentar a l’inici de curs, crec que rendirem millor a la segona volta.

Objectius complerts?

Pel que fa als grans objectius, sí. Vam guanyar la Supercopa de Catalunya, ens vam classificar per a la Final Four, per a les semifinals de la Copa del Rei..., hem lluitat per la primera plaça fins a l’últim moment. Érem conscients que la primera volta era molt difícil per a nosaltres: vuit partits a fora, set a casa; tenint a fora l'Inter, ElPozo i el Jaén, que fins a la jornada 14 eren els tres primers. Pel que fa mals resultats, només hi ha la derrota a Peníscola, on sabem que vam estar malament.

Són el millor atac de la LNFS i la quarta millor defensa. Què n'opina?

Històricament, encaixar poc és garantia d’èxit. Espero que a la segona volta estiguem millor. La solidesa és un aspecte fonamental, ens falta una mica de constància i regularitat, però estem millor que el primer dia.

Anem un per un per les noves incorporacions. Com veu Bateria?

Bateria és el que s’ha adaptat més ràpid, ve d’un equip gran, de la Lliga espanyola, d’una manera d’entendre el joc diferent, però no tan lluny de la nostra, i ha demostrat ser un jugador que, si Déu vol i està aquí molts anys, ens ajudarà a mantenir un nivell altíssim. Té molt bona predisposició, tant ofensivament com defensivament, està cridat a ser un jugador important.

I de Ferrao?

Ferrao està començant a demostrar que en els últims 12-15 metres és un jugador absolutament imparable, té un joc de pivot espectacular, una velocitat a l’hora de girar-se i finalitzar molt difícil de defensar. De mica en mica està demostrant del que és capaç. Li està costant perquè ve d’una Lliga diferent, amb un idioma, ritme de joc i intensitat diferents. Li ha costat una mica adaptar-se a tot això, però estem contents amb ell perquè sabem que cada mes que passa, cada setmana que passa, Ferrao està una mica millor, ens pot ajudar més. La seva aportació en gols és molt important, a més. Ens ajudarà molt.

I, per acabar, com ha vist l'adaptació de Rafa Usín?

I, pel que fa a Rafa Usín, és el nostre tercer home ofensiu, per donar descans a Wilde i Ferrao. És un jugador versàtil, que pot jugar tant de pivot com d’ala, té bona qualitat de passada. Els primers anys sempre són difícils per als nous. Segurament amb una plantilla de 13 li tocarà jugar menys minuts, però jo estic content. Té una molt bona actitud, és una persona excepcional i un bon company. Amb el pas dels mesos ens anirà ajudant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut