El planter del Barça d’handbol a la selecció espanyola

El planter del Barça d’handbol a la selecció espanyola

Set jugadors que han estat a l’handbol de formació blaugrana han estat convocats amb la selecció estatal

Durant aquesta aturada per seleccions el Barça d’handbol veu com la majoria dels seus jugadors marxen amb les seleccions. Però mirant la composició de la selecció espanyola per a la disputa d’un torneig amistós a Polònia ressalta la presència de set jugadors que s’han format a les categories inferiors del FC Barcelona.

Els que juguen al Barça

Entre els set jugadors formats a la base blaugrana n’hi ha tres que vesteixen la samarreta del Barça Lassa. Aitor Ariño, Viran Morros i Gonzalo Pérez de Vargas formen part del primer equip del Barça d’handbol.

Aitor Ariño va arribar a les categories inferiors l’any 2004. Es va incorporar a l’equip infantil i ha seguit el camí per totes les categories de la base fins al primer equip.

Gonzalo Pérez de Vargas va venir a l’handbol formatiu l’any 2007. Pérez de Vargas va formar part del pla de formació que l’actual tècnic i llavors responsable de les categories de formació, Xavi Pascual, va desenvolupar a la Residència Blume, d’on han sorgit jugadors com Saubich, Ariño i el mateix Pérez de Vargas.

Per la seva part, Viran Morros va iniciar-se a l’handbol, provinent del futbol, a l’equip Cadet del Barça. El seu debut al primer equip va ser el 17 d'octubre del 2002, en un partit contra el Galdar. Posteriorment va jugar al Teucro, l'Ademar i el Ciudad Real per tornar a Barcelona la temporada 2011/12.

Plock, Logronyo, Skopje i Tolosa

Al Plock hi juga cedit un altre jugador de la ‘factoria Blume’, amb referència a la tasca que va iniciar Xavi Pascual quan era responsable de la base. El porter Rodrigo Corrales juga la Champions amb l'equip de Polònia. El gallec es va incorporar la temporada 2006/07 a la base provinent del Cangas. Una cessió a l'Osca i ara al Wisla formen part del seu procés de formació.

Carlos Molina, lateral de Còrdova, també va formar part de les categories inferiors del Barça d’handbol. Ara juga a Logronyo amb el Naturhouse. Cas idèntic al del central d’Almeria Álvaro Ruiz, ara a les files del Fenix Toulouse, i del lateral castellà Jorge Maqueda, ara a les files del Vardar de Skopje, rival dels blaugranes a la Champions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut