RC Celta de Vigo – FC Barcelona: Primera derrota a la Lliga (4-1)

Un Barça sense encert cau davant d’un Celta intens, vistós i efectiu

La primera derrota a la Lliga s’ha produït de manera estrident a Balaídos, a la cinquena jornada. El botxí ha estat un Celta en estat de gràcia, elèctric i molt més efectiu. Li ha sortit tot com volia. I és que, si normalment el Barça té les de guanyar en un intercanvi de cops, aquest cop ha estat superat per un rival que ha completat una gran primera meitat i ha liquidat a la segona.

El Barça s’ha trobat amb un panorama atípic: el rival li discutia l’hegemonia de la pilota des del primer minut. Era un Celta pletòric de confiança gràcies al seu inici de campionat. La sortida celeste ha estat potent, intensa. Deu minuts ha tardat el Barça a trenar una jugada ofensiva. Això sí, en aquesta, Messi ha tingut el gol a prop. A continuació, era Neymar el que feia intervenir el porter Sergio (min 14). Les arribades culers eren contundents.

També el Celta, amb la tripleta atacant formada per Nolito, Aspas i Orellana, tenia pólvora. El partit tenia molta continuïtat (la primera falta del Barça ha estat al minut 23 i ha comportat la groga a Busquets). A la primera nítida del Celta, Nolito marcava un golàs amb un xut que ha col·locat a l’escaire (min 26). Tot seguit, amb els blaugrana desconcertats, Aspas interceptava una passada del reaparegut Piqué i marcava el 2-0 amb una fina definició (min 29).

El Celta ho brodava i el Barça tornaria a insistir a les acaballes del primer temps. La lluita ha seguit aferrissada a la represa. Els locals pressionaven i, en una altra pilota robada a la medul·lar, Aspas ha tingut el tercer a les mans (min 50). La rèplica visitant han estat tres oportunitats claríssimes, entre elles un pal de Messi. S’estava abocant el Barça, segurament en el seu millor moment a Balaídos, quan Aspas aconseguia el 3-0 en una contra (min 55).

Tot i la diferència al marcador, continuava l’intercanvi de xocs. I Sergio ho aturava absolutament tot. Entre el porter i la manca de punteria, el Barça no veuria porteria fins al minut 80, en una associació entre Messi i Neymar culminada pel brasiler. Munir ha estat a punt de fer entrar l’equip al partit, però immediatament Guidetti tancava la golejada amb el 4-1 definitiu.