El trident del FC Barcelona, vist pels seus companys i amics

El trident del FC Barcelona, vist pels seus companys i amics

En aquest reportatge de la Revista BARÇA, Mascherano, Iniesta i Adriano parlen sobre Messi, Suárez i Adriano

Mascherano, Iniesta i Adriano són tres companys de vestidor que mantenen una relació especial amb els tres membres del trident, més enllà del terreny de joc

Mascherano sobre Messi

"No oblidaré mai el dia de la meva arribada a Barcelona per signar amb el Club. Quan vaig accedir amb cotxe al pàrquing de l’Estadi des de l’aeroport em vaig trobar el Leo esperant-me. Ell s’havia entrenat aquell matí a la Ciutat Esportiva i en acabar havia marxat ràpid per arribar abans que jo al Camp Nou i rebre’m. Aquest gest defineix perfectament el que és el Leo com a persona. La seva immensa qualitat com a futbolista, ser el número 1, sovint no deixa temps a reconèixer la seva gran categoria humana. És un noi molt familiar, humil, senzill i generós amb els companys".

"Des del 2005 que ens coneixem, quan vam coincidir en un partit de la selecció argentina. El seleccionador Pekerman em va citar per fer grup tot i estar lesionat i el Leo tenia les seves primeres experiències a la selecció. Era en un amistós a Suïssa contra Anglaterra. Des de llavors hem viscut moltes experiències junts tant amb el Barça com amb la selecció, però recordo especialment les xerrades que vam tenir a l’habitació just abans de la final del Mundial del Brasil, quan fèiem un repàs de tot el que havia suposat el camí fins allà. Un camí que segur que encara ens ha de portar més alegries".

Iniesta: "Luis Suárez és un noi que es fa estimar"

"El Luis i jo ens coneixem des de fa algun temps perquè tots dos tenim relació professional amb el Pere Guardiola. Molt abans que es parlés que podia arribar a Barcelona. De fet, vam estar gairebé un any i mig tenint contacte per WhatsApp abans de trobar-nos per primera vegada en un partit amistós entre Espanya i l’Uruguai jugat a Qatar. Sense haver-nos vist, manteníem una bona relació i ens fèiem costat quan sabíem que l’altre no estava en un bon moment".

"Per a ell l’inici a Barcelona no va ser fàcil quan no podia ni entrenar-se com a conseqüència de la sanció. Quan ja va poder començar a formar part del dia a dia la seva adaptació va ser ràpida perquè, a banda de mi, també coneixia altres jugadors, com el Mascherano o el Leo. El Luis és un noi que es fa estimar, sempre va amb un somriure i porta molt bon ambient al vestidor. És un company genial que ha estat a molts països i ha tingut molts companys. Quan, com passa en el seu cas, aconsegueixes que parlin bé de tu als diferents equips on has estat és un molt bon senyal i indica que alguna cosa bé deus haver fet".

Adriano: "Neymar arribarà fins on ell vulgui"

"Jo encara era jugador del Sevilla i em van parlar d’un noi del Santos que era el que es diu al Brasil un ‘garoto prodigio’ (nen prodigi). Poc després ja van començar a sortir imatges seves, amb aquelles samarretes que li anaven moltes talles més grans. A la Copa Amèrica del 2011 ens vam conèixer personalment i ja llavors sonava com un jugador de futur per als grans clubs d’Europa".

"Al Brasil som 200 milions de persones i un 10% volen ser futbolistes de petits. Per a un escollit com ell, a banda d’un talent immens, són bàsics l’educació i els valors que ha rebut a casa amb la seva família, tant per part del pare com de la mare. I ja es veia de ben petit que era diferent per tot això i pel seu carisma."

"Arribarà fins on ell vulgui. No té sostre, cada any se supera. És una cosa personal que té ell i té companys espectaculars al costat que també sumen i l’ajuden molt a millorar i han entès el seu creixement. Si segueix per aquest camí serà un dels grans del Brasil, com Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho o Kaká. Jugadors que han guanyat la Pilota d’Or, i segurament ell també ho aconseguirà. Està en una molt bona línia".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut