El ‘sabies que…’ de l’inici europeu del Barça i de la Roma

El ‘sabies que…’ de l’inici europeu del Barça i de la Roma

El conjunt blaugrana pot certificar contra els italians la primera posició del grup E per accedir als vuitens de final
  • La Roma va visitar el Camp Nou fa tot just quatre mesos, en la celebració de la 50a edició del Trofeu Joan Gamper. El Barça es va imposar per 3-0 amb gols de Neymar Jr, Messi i Rakitic en el dia que l’equip es presentava davant de l’afició.
  • El Barça acumula vuit victòries consecutives a la Lliga de Campions al Camp Nou. El conjunt blaugrana no perd a casa des de les semifinals de la temporada 2012/13, contra el Bayern de Munic.
  • Luis Suárez, amb tres gols, és el màxim golejador de l’equip en aquesta competició. El segueixen Neymar i Rakitic, amb dos cadascú.
  • La Roma ha marcat sis gols en els dos partits que ha disputat fins al moment a domicili en la present edició de la Champions, però només ha sumat un punt. Va caure contra el BATE Boríssov (3-2) i va empatar a Leverkusen (4-4).
  • Hi ha diversos jugadors del Barça i de la Roma que han compartit vestidor en algun moment de les seves carreres, ja sigui en un club o en les respectives seleccions: Rüdiger i Ter Stegen (selecció alemanya); Digne i Mathieu (selecció francesa); Nainggolan i Vermaelen (selecció belga); Palmieri i Neymar (al Santos brasiler); Keita i Mathieu (al València); Keita, Adriano i Alves (al Sevilla), i Szczesny i Vermaelen (a l’Arsenal). A més, cal recordar que Seydou Keita va jugar al FC Barcelona durant quatre temporades (2008-2012).
  • Tots dos equips tenen jugadors apercebuts de sanció per acumulació de targetes grogues. Al Barça, Dani Alves es perdria el partit a Leverskusen si és amonestat, mentre que, a la Roma, De Rossi i Nainggolan no podrien disputar l’última jornada si veuen una groga.
  • El Barça compta amb set jugadors que han participat en els quatre partits de la fase de grups que s’han disputat fins al moment: Ter Stegen, Mascherano, Rakitic, Sergio, Sergi Roberto, Luis Suárez i Neymar Jr. A la Roma n’hi ha nou: Szczesny, Digne, Torosidis, Manolas, Nainggolan, Iturbe, De Rossi, Florenzi i Salah.
  • L’àrbitre del partit serà el turc Cüneyt Çakir. Tindrà com a assistents els també turcs Bahattin Duran, Tarik Ongun, Hüseyin Göçek i Baris Simsek. El quart àrbitre serà Mustafa Eyisoy.
  • Sense comptar els duels contra la Roma, l’últim partit del Barça contra un equip italià va ser la final de la Lliga de Campions 2014/15 contra la Juventus. La victòria blaugrana en la final de Berlín va certificar el segon triplet en la història del Club.
  • Abans de creuar-se amb el Barça en aquesta fase de grups, feia set anys que la Roma no s’enfrontava amb un equip de la Lliga espanyola a la Champions League. Va ser en la temporada 2007/08, quan els italians van eliminar el Reial Madrid en els vuitens de final per un resultat global de 4-2.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut