Gran repercussió als mitjans dels Emirats de l'èxit del Barça als Globe Soccer Awards

Gran repercussió als mitjans dels Emirats de l'èxit del Barça als Globe Soccer Awards

El Club i Leo Messi repeteixen a l’Orient Mitjà l’expectació generada en altres parts del món com el Japó, amb motiu del Mundial de Clubs, i els EUA, durant la gira d’estiu

El FC Barcelona ha estat de nou el centre d’atenció del futbol mundial. Després de la gran expectació generada al Japó, amb motiu del Mundial de Clubs i als EUA, durant la gira d’estiu, aquests cop ha estat a Dubai, als Emirats Àrabs, on el món del futbol i l’opinió pública han mostrat el seu reconeixement pel club blaugrana. En pocs mesos el FC Barcelona i els seus jugadors han estat els referents esportius indiscutibles en tres regions del planeta tan diverses com el continent americà, Àsia o l’Orient Mitjà.

A Dubai el Club va ser el gran protagonista dels Globe Soccer Awards 2015 en ser reconegut amb quatre dels premis que es van lliurar: el de Millor Club, Millor Jugador, Club Més Mediàtic i Millor President. La gala, a la qual hi van assistir Josep Maria Bartomeu, Leo Messi, i el directiu Javier Bordas, va posar punt i final a una jornada en què destacats noms del futbol i en especial els mitjans de comunicació van voler apropar-s’hi i conèixer de primera mà les opinions dels protagonistes blaugrana.

Com a resultat, el FC Barcelona, i especialment Leo Messi, ha estat avui portada a la majoria de diaris de la regió. Gulf News, Khaleej, Etihad així com les TV més influents dels Emirats han destacat la visita del jugador argentí a Dubai i la seva posterior assistència a la gala, on va esdevenir l’objectiu de totes les càmeres. El jugador argentí va ser rebut prèviament pel primer ministre i vicepresident de la UEA i alhora governador de Dubai, Mohamed Bin Rashid Al Maktum.

Per la seva part, el president del FC Barcelona a les hores prèvies a la cerimònia va ser entrevistat per algun dels mitjans referents de la regió. Bartomeu va concedir una entrevista a la cadena de televisió MBC, que pertany al principal grup de comunicació dels Emirats Àrabs i al Gulf News, un dels principals diaris de la regió en llengua anglesa. Un cop finalitzat el lliurament del premis, el president del Barça va atendre també la Televisió de Dubai, i a la RAI, italiana, entre d’altres. Prèviament, al matí, Bartomeu va participar en la jornada inaugural de la Dubai International Sports Conference, on va explicar precisament l’impacte global que ha generat el FC Barcelona en els darrers anys.

En les entrevistes els principals temes d’interès eren quin és el secret per a la bona convivència de tres estrelles com Messi, Suárez i Neymar Jr dins de l’equip; com perllongar el cicle guanyador dels darrers anys i els interessos del Club a la regió, entre d’altres.

Presència a l'Orient Mitjà

En aquest sentit, la presència del FC Barcelona a l’Orient Mitjà i, en general, a la zona de MENA (Middle East and North Africa) és cada cop més gran. El Club compta amb 11 penyes entre el Nord d’Àfrica i els països àrabs (vuit al Marroc, una a Dubai, una a Jordània i una altra al Líban), tres FCBEscoles, concretament al Marroc, Egipte i Dubai, així com diversos patrocinadors, entre ells els seu principal, Qatar Airways.

L’expectació creada a Dubai se suma a l’interès que el Club ha generat en els darrers mesos en altres continents. Als EUA, durant la gira d’estiu, el FC Barcelona va despertar una gran expectació entre els fans locals, especialment entre la població hispana. Gairebé 250 mil espectadors van assistir als partits que l’equip va disputar a Los Angeles, San Francisco i Washington.

Recentment, al Japó, la presència del primer equip amb motiu de la participació al Mundial de Clubs va generar una gran expectació entre els aficionats. La victòria final va desfermar l’alegria en un país on tradicionalment el Club té una fidel base de seguidors. En aquest país el Barça compta amb una penya a Tòquio i dues FCBEscoles permanents, la de Katsushika i la de Fukuoka.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut