Primera victòria del FC Barcelona en tornar del Mundial de Clubs

Primera victòria del FC Barcelona en tornar del Mundial de Clubs

Fins el duel contra el Betis, el Barça mai havia guanyat el seu partit de Lliga després de tornar de la Copa Intercontinental o el Mundial L’última jornada de l’any va deixar Suárez com a pitxitxi en solitari de la Lliga, amb 15 gols
  • Contra el Betis, el Barça va guanyar el primer partit de Lliga després de disputar un Mundial de Clubs per primera vegada a la seva història. En les quatre ocasions anteriors, els blaugranes havien empatat el primer matx posterior a la Copa Intercontinental o el Mundial. L’any 1992, després de caure contra el Sao Paulo al Japó, el Barça de Cruyff va empatar 3-3 al camp del Rayo; el 2006, després de perdre la final a Yokohama, els de Rijkaard van empatar 1-1 contra l’Atlètic de Madrid; el 2009, després de guanyar el primer Mundial de Clubs a Abu Dhabi, el Barça de Guardiola va rebre el Vila-real (1-1), i per últim, després de la final del 2011 a Yokohama en què es va superar per 4-0 el Santos, el Barça empatar al camp de l’Espanyol (1-1), tot i que abans es van guanyar dos partits de Copa -9-0 contra l’Hospitalet i 4-0 contra l’Osasuna.
  • El Barça va assolir dos rècords històrics amb el 4-0 contra el Betis. L’equip de Luis Enrique es va convertir en l’equip que més gols ha marcat en un any natural, amb 180 gols. Va superar la marca anterior, que era del Reial Madrid del 2014, amb 178. A més, els blaugranes també s’han convertit en l’equip que més victòries ha sumat en un any natural, amb 51.
  • La victòria en l’últim partit de l’any va deixar Luis Suárez com a pitxitxi en solitari de la Lliga. Amb els dos gols que va marcar contra el Betis, el davanter uruguaià ja n’ha fet 15, i queda per davant del seu company Neymar Jr i del madridista Cristiano Ronaldo, tots dos amb 14.
  • Després de sumar els tres punts contra el conjunt de Pepe Mel, el Barça es manté al capdavant de la classificació de la Lliga amb 38 punts. Està empatat a punts amb l’Atlètic de Madrid, però els blaugranes encara tenen un partit pendent, contra l’Sporting de Gijón, per la disputa del Mundial de Clubs.
  • El duel d’aquest dimecres va ser el cinquè partit de la temporada al Camp Nou amb el trident a l’onze titular. En aquests cinc partits, el Barça ha aconseguit cinc victòries, amb només dos gols en contra, i Messi, Neymar i Suárez han sumat 13 gols -17 en total de l’equip.
  • Dani Alves va ser el jugador del partit que més pilotes va recuperar (11) i el que més passades bones va fer (71). El jugador a qui més va assistir va ser Leo Messi (22), mentre que el jugador amb qui més va participar va ser Mascherano, que es va situar a l’eix dret de la defensa.
  • El Barça va acumular el tercer partit seguit sense encaixar cap gol. Després dels dos partits del Mundial de Clubs al Japó (3-0 i 0-3), Claudio Bravo va tornar a deixar la seva porteria a zero contra el Betis.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut