Una jornada de festa barcelonista amb la XII Trobada Baku de Penyes de les Canàries

Una jornada de festa barcelonista amb la XII Trobada Baku de Penyes de les Canàries

El vicepresident primer, Jordi Cardoner, va presidir l’acte principal celebrat a Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria va acollir el 19 de febrer la XII Trobada Baku de Penyes Barcelonistes de les Canàries, l’acte principal de la qual va estar un sopar que va presidir el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner.

Aquesta trobada va coincidir amb la visita del FC Barcelona a l’estadi de Las Palmas en partit de Lliga després de 14 anys de l’últim enfrontament disputat pel conjunt blaugrana en aquesta ciutat. Un temps poc habitual a les illes no va impedir poder celebrar una autèntica festa del barcelonisme canari, que havia esperat molts anys per poder tornar a veure el Barça a Las Palmas.

L’organització va estar a càrrec de la Penya Barcelonista Nicolás Casaus de la mateixa capital de Gran Canària, presidida per José Yamal Hawach, que també és el màxim dirigent de la Federació de Penyes de les Canàries.

A l’acte commemoratiu d’aquesta XII Trobada Baku de Penyes Barcelonistes de les Canàries celebrat al Tao Garden Club hi van assistir al voltant de 140 persones, que representaven un total de catorze penyes locals i tres de fora del territori canari, algunes de les quals encara en constitució.

Juntament amb el vicepresident primer i responsable de l’Àrea Social i Fundació del FC Barcelona, Jordi Cardoner, també van estar presents al sopar com a representants del Club el membre de la comissió social Jaume Carreter i l’exjugador blaugrana i membre de l’Associació Barça Jugadors Ricardo Serna. Tampoc van faltar a aquesta commemoració de les penyes canàries Joan Casals, l’Avi del Barça, que es va desplaçar a les illes per participar en aquesta trobada i assistir al partit de Lliga del Barça contra el Las Palmas.

El president de la penya organitzadora, José Yamal Hawach, va lliurar un obsequi commemoratiu de la jornada a Jordi Cardoner i també a Ricardo Serna, mentre que el vicepresident blaugrana el va correspondre amb una samarreta i un objecte recordatori de la trobada.   

Jordi Caroner va recordar la figura del seu avi, Nicolau Casaus, que dóna nom a la penya organitzadora de la trobada, i va destacar amb emoció: "Ell va animar l'inici del moviment penyista a les Canàries, i és per a mi tot un orgull poder comprovar que el barcelonisme està molt viu a les illes i poder estar present en aquest acte que organitza la penya que porta el nom del meu avi".

Les penyes canàries assistents a la trobada van ser: PB Nicolás Casaus, PB Pedrito, PB Culegas, PB Valle Gran Rey de La Gomera, PB Isla Bonita de La Palma, PB Eurobarça de Fuerteventura, PB Joan Laporta de El Hierro, PB Barçaldea de Gran Canaria, PB La Libertad, PB Arucas i PB de Firgas. A més, també hi van assistir representants de les penyes de Móstoles (Madrid), de Sierra de Elche (Albacete) i la Penya Blaugrana El Born de Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut