FC Barcelona – Athletic Club: Gols i més gols per obrir la sèrie (6-0)

Un hat-trick de Suárez i les dianes de Messi, de penal, Neymar Jr i Rakitic tanquen la golejada prèvia a l’eliminatòria copera contra els bascos

El Barça ha inaugurat la trilogia de partit contra l’Athletic Club amb una contundent golejada amb protagonistes diversos, començant per Leo Messi, que ha ofert la seva cinquena Pilota d’Or al Camp Nou en els instants previs. El matx ha estat marcat per l’expulsió matinera del porter Iraizoz, i el Barça ha tancat un partit molt complet amb hat-trick de Suárez i dianes de Messi, de penal, Neymar Jr i Rakitic. La mala notícia del primer dels tres duels contra els lleons ha estat la lesió de Jordi Alba, que s’ha hagut de retirar a la segona part amb molèsties.

El matx s’ha posat de cara ben aviat per al Barça. Quan tot just s’havien jugat tres minuts, i després d’una ocasió clara per a l’Athletic que Eraso ha desaprofitat, Iraizoz ha comès penal sobre Suárez en una acció de murri de l’uruguaià i ha estat expulsat. Leo Messi ha transformat des dels onze metres i ha avançat el Barça.

El domini blaugrana, afavorit per la superioritat numèrica, ha estat clar. Els blaugranes tocaven i tocaven, sense presses, fins arribar amb perill a la porteria de Iago Herrerín, el substitut d’Iraizoz sota pals. Tot i així, l’Athletic Club ha intentat explotar el recurs de la velocitat al contraatac. D’aquesta manera, De Marcos s’ha escapat per banda dreta i ha obligat a intervenir a Bravo.

Pluja de gols

Els bascos es mantenien amb els nou homes de camp ben ordenats en defensa, però el Barça, amb bones combinacions en zona ofensiva, sempre aconseguia trobar l’esquerda per crear perill. Faltava, però, la punteria. Neymar, amb una excel·lent jugada personal, i Aleix Vidal, amb un xut potent, a punt han estat de fer el segon. Un 2-0 que ha arribat, curiosament, al contraatac. Suárez ha conduit i ha assistit Neymar Jr, que amb un toc suau ha superat la sortida del porter. A banda d’un llançament de falta directa ajustat de Messi, el 2-0 ha portat el descans sense més contratemps.

La segona part ha començat amb canvi d’Arda Turan per Messi i amb un altre gol matiner. Sergio, Neymar Jr i Suárez han combinat per a que l’uruguaià, letal davant d’Herrerín, ampliés encara més la victòria blaugrana. Els de Luis Enrique s’han mantingut concentrats en defensa i han seguit buscant els tres pals de la porteria contrària.

Una bona arribada d’Eraso ha estat la millor ocasió de l’Athletic a la segona part, però s’ha trobat amb una resposta ràpida i contundent del Barça. Neymar Jr ha inventat una jugada magistral per banda esquerra i, un cop ha arribat a la línia de fons, ha regalat el 4-0 a Rakitic. Però la golejada no ha quedat aquí, ja que el Barça no ha aixecat el peu de l’accelerador. Uns minuts després, Arda ha assistit a Suárez, que amb una acció de ‘killer’ a l’àrea petita ha fet la maneta blaugrana.

Però Luis Suárez, així com Neymar Jr i la resta de l’equip, no en tenien prou. El ‘9’ del Barça ha seguit amb el seu repertori per completar el hat-trick amb una rematada de cap perfecta a centrada de Sergio. Amb el 6-0, ja sí, tots dos equips han semblat emplaçar-se per al proper assalt, el segon de tres. Serà el dimecres vinent (21 hores), a San Mamés, en l’anada dels quarts de final de la Copa del Rei.