‘Barça handball power’ a Àsia

Els tres equips de medallistes al campionat d’Àsia d’handbol, entrenats per exjugadors del Barça d’handbol

Qatar, Bahrain i el Japó han ocupat les tres primeres places del Campionat d’Àsia d’handbol, i els tres ho han fet amb entrenadors que havien estat jugadors dels Barça d’handbol. Valero Rivera, Fernando Barbeito i Antonio Carlos Ortega van viure plegats els èxits de l’handbol blaugrana i ara han situat els seus equips als llocs del podi.

Valero Rivera, la llegenda continua

Campió d’Àsia, subcampió del món, campió dels Jocs Asiàtics i classificats per als Jocs de Rio. Aquest és el palmarès recent de qui va ser jugador i entrenador del Barça d’handbol i que ara dirigeix la selecció campiona d’Àsia.

Valero Rivera va ser jugador del primer equip des del 1971 fins a l’any 1983, i posteriorment va ser l’entrenador de l’equip que va meravellar el món de l’handbol conegut com el Dream Team, amb el qual va arribar a guanyar sis Champions, entre molts altres títols.

Rivera, abans d’entrenar la selecció de Qatar, va entrenar la selecció estatal, amb la qual va proclamar-se campió del món l’any 2013 a Barcelona.

Barbeito i Ortega, arribar i moldre

Fernando Barbeito, a Bahrain, i Antonio Carlos Ortega, amb el Japó, van començar a treballar amb les dues seleccions poc temps abans de l’inici de l'asiàtic.

Barbeito estava entrenant el Puente Genil de la Lliga Bauhaus Asobal i Ortega va iniciar la temporada amb el Veszprém. La seva feina ha estat d’èxit, ja que Bahrain ha finalitzat en segon lloc del campionat i el Japó ha obtingut el bronze.

Semifinals blaugrana

Set jugadors del Barça Lassa tenen avui les semifinals dels seus respectius campionats continentals.

El primer serà Wael Jallouz, que a les 16.30 h de Barcelona jugarà al Caire (Egipte) la semifinal de l’Africà davant Algèria.

I a les 21 h, un dels grans duels de l’handbol mundial, Espanya-Croàcia, en què sis blaugranes, Tomás, Gurbindo, Viran, Entrerríos i Pérez de Vargas, jugaran davant el seu company Kopljar per buscar un lloc a la final de l’Europeu.