Primera ensopegada de l’UNES FC Barcelona

El blaugranes van caure davant el Global Basket (55-64) després d’un partit molt igualat que es va decidir als instants finals

El pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu acollia aquest dissabte un interessant duel entre el primer i el segon classificat de la Primera Divisió de la Lliga Nacional de Bàsquet Cadira de Rodes. El partit va començar amb un bon encert per part dels dos equips, fruit d'algunes males defenses d’ambdós conjunts, per arribar al final dels primers deu minuts amb un ajustat 14 a 12. Al segon període l'equip visitant va fer una millor transició defensiva, que va provocar que l’UNES Barça no pogués córrer al contraatac amb facilitat. Les defenses es van ajustar més i es veia una igualtat al marcador pròpia d’un matx entre aquests dos grans equips. Al descans es reflectia un 26-30 que ho deixava tot obert.

Calia aturar les penetracions de Sergio Gómez (Fasu), autor de 16 punts als dos primers períodes, i l’equip blaugrana va sortir dels vestidors amb aquest objectiu. No obstant, Fasu seguia fent. En atac, les contínues faltes dels visitants van permetre anotar força tirs lliures que mantenien la igualtat en el marcador (41-44). Els darrers deu minuts van ser molt durs, amb els dos conjunts lluitant per totes les pilotes i provocant errades en el rival. El desavantatge es va reduir fins a la mínima expressió i el partit estava completament obert.

Als darrers instants l’UNES FC Barcelona va perdre la concentració, fruit, segons els locals, d’algunes decisions arbitrals discutibles, i el Global Basket va tornar a adquirir la iniciativa. Els blaugranes ho van intentar fins al final però la balança es va decantar cap al conjunt visitant. El resultat final va ser de 55 a 64. L’UNES Barça va perdre la imbatibilitat, però continua a la part alta de la classificació.