Carles Planas: “La ratxa del Barça és una motivació extra”

Carles Planas: “La ratxa del Barça és una motivació extra”

El jugador del Celta va passar 15 anys al FC Barcelona i ara, com a rival amb el Celta, veu els culers en bona posició per seguir guanyant títols

Aquest diumenge (20.30 hores, Canal+ Partidazo) visita el Camp Nou el Celta, un equip amb diversos jugadors amb passat al FC Barcelona. Nolito i Fontàs no hi seran per lesió i Sergi Gómez serà baixa per sanció, però qui sí que es retrobarà amb el Barça serà Carles Planas. El lateral de Sant Celoni va passar 15 anys al FC Barcelona, on es va formar fins fer el salt a Primera Divisió amb la samarreta del Celta. Abans, al filial culer, va jugar sota les ordres de Luis Enrique, el qual defineix com “un guanyador”. En una entrevista exclusiva per a fcbarcelona.cat, Planas també parla de la seva etapa blaugrana, del partit contra l’actual líder de la Lliga i de les opcions del Barça de tornar a aixecar títols.

- Va passar molts anys al Barça, i ara s’hi torna a enfrontar. Com recorda el seu pas pel Club?

Sempre he dit que gran part de la meva vida l’he fet al FC Barcelona. Hi vaig arribar amb 8 anys, i m’hi vaig estar fins als 23. Ho recordo amb molt carinyo, perquè va ser una etapa molt important per a la meva vida. M’hi vaig formar com a futbolista, però també com a persona, i només tinc paraules d’agraïment cap al Club.

- Al Barça B va debutar sota les ordres de Luis Enrique. Quina creu que és la clau dels seus èxits amb el Barça?

El fet que fos jugador fa que tingui una bona relació amb els jugadors, els entén i sap com s’han de tractar tots els temes. A més, igual que quan era jugador, el caracteritza l’actitud guanyadora i sempre ho dóna tot en qualsevol situació. És un gran entrenador i seguirà guanyant.

- El Celta està tornant a fer una gran temporada, però arriba després de ser eliminat pel Sevilla a la Copa del Rei i de deixar escapar una final. Com afronten el matx contra el Barça?

No crec que afecti l’eliminació de Copa. Arribem cansats perquè vam jugar dijous i va ser un partit intens, però davant d’un partit al Camp Nou no hi pot haver cap excusa. És un partit que tothom vol jugar, estem bé i, tot i que arribem amb moltes baixes, jugui qui jugui donarà la cara.

- En les últimes temporades el Celta està sent un dels equips que més problemes crea al Barça. Quina és la fórmula per superar-lo?

No crec que hi hagi cap fórmula. Cal estar concentrat, no cometre errors i se li pot plantar cara. Som conscients que és molt complicat, el Barça té un gran equip i està en un bon estat de forma. Però sabem que ho hem aconseguit dues vegades, i és possible.És un al·licient ser l’equip que trenqui aquesta ratxa del Barça

- Com valora la ratxa de 29 partits seguits sense perdre del Barça?

Són números espectaculars, però a nosaltres ens suposa una motivació extra. És un al·licient ser l’equip que trenqui aquesta ratxa del Barça. Cada partit és un món, i tindrem opcions.

- Un cop superat l’equador de la Lliga, i amb el Barça líder, el veu tornant a guanyar el títol?

Queden encara molts partits, i tenen partits de Lliga de Campions, però ja els han tingut fins ara i no han abaixat el rendiment. Tenen una plantilla àmplia, amb bons jugadors, i ara mateix és el favorit per guanyar la Lliga. Queda quasi tota la segona volta per disputar-se, però de moment ho tenen bé.

- En la seva etapa al Club va coincidir amb jugadors com Bartra, Rafinha o Sergi Roberto. Com valora el seu rendiment aquesta temporada?

Som molt amics amb ells, sobretot amb Bartra i Sergi Roberto. Quan han hagut de jugar ho han fet molt bé, en el cas de Roberto allà on ha jugat. No em sorprèn, perquè sempre ha estat polivalent i confiava en la seva qualitat. Bartra no està tenint tants minuts, però quan juga compleix. Té menys ritme de partits i cada estona que juga és un examen, però sempre ha donat la talla. Rafinha va tenir la mala sort de lesionar-se en el seu millor moment. Ara el més important és que es recuperi bé i torni en plenes condicions. Si pot jugar algun partit abans d’acabar la temporada serà bo, però s’ha de centrar en l’estiu i en l’inici del proper curs.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut