Jordi Cardoner viatja a l’Argentina per participar en actes vinculats a la Fundació i a l’aniversari de la PB Nicolau Casaus

Jordi Cardoner viatja a l’Argentina per participar en actes vinculats a la Fundació i a l’aniversari de la PB Nicolau Casaus

El vicepresident primer del FC Barcelona es reunirà a Buenos Aires amb la Fundación de River Plate, amb la Fundación Mundo Sano i visitarà el Casal Català

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner i Casaus, iniciarà aquest cap de setmana un viatge a l’Argentina representant el Club en diverses activitats vinculades a la Fundació i a l’Àrea Social, de les quals és el responsable de la Junta Directiva. Cardoner té prevista una agenda que començarà el proper diumenge amb la seva assistència al partit entre el CA River Plate i el CA Banfield a l’Estadi Monumental de Buenos Aires.

El vicepresident primer de la Fundació i de l’Àrea Social aprofitarà la seva presència a les instal·lacions del River per mantenir una reunió amb els membres de la fundació d’aquest equip de la capital argentina, responent a la invitació que el vicepresident del FC Barcelona va rebre personalment a Tòquio al desembre passat, quan el Barça i el River Plate van coincidir al Japó per jugar el Mundial de Clubs a Yokohama.

Al llarg de la propera setmana, Cardoner tindrà,  a més, una trobada amb la premsa portenya, abans de visitar el dimecres dia 23 la Fundación Mundo Sano. El FC Barcelona i aquesta entitat, juntament amb el Banc Interamericà de Desenvolupament, duen a terme un projecte anomenat Deporte, niñez y Chagas que té com a objectiu implementar esdeveniments esportius per tal de sensibilitzar sobre la malaltia de Chagas i alhora, en el context d’aquests actes, realitzar  proves de diagnòstic als nens i joves que hi participen. Les actuacions tenen lloc als tres països endèmics de Chagas: la mateixa Argentina, el Brasil i Bolívia.

Fundada a l'Argentina el 1993, Mundo Sano treballa per millorar l'accés a la salut de les poblacions exposades a aquestes malalties desateses amb investigació científica i mitjançant el desenvolupament d'estratègies d'intervenció, executa programes d'investigació, prevenció, diagnòstic i tractament. El FC Barcelona sempre ha declarat la importància del projecte i la satisfacció del nostre Club per poder participar-hi.

El dijous dia 24, el vicepresident del FC Barcelona visitarà el Casal Català i participarà en els primers d’una sèrie d’actes que commemoraran el 30è aniversari de la fundació de la Peña Barcelonista Nicolau Casaus. Precisament fa tres dècades que el mateix Nicolau Casaus (1913-2007), avi del vicepresident Cardoner, va inaugurar aquesta agrupació.

Nicolau Casaus de la Fuente va néixer a Mendoza (Argentina) el 1913, i es considera una de les figures més rellevants de la història del Club. La seva passió pel FC Barcelona el va portar a la vicepresidència de la nostra entitat, posició que va mantenir 23 anys, període en el qual va dedicar molts esforços a donar impuls al moviment penyístic. Durant la seva estada al Club es va passar de 60 penyes a 1.400. Quan va deixar la vicepresidència, Casaus va ser nomenat president honorífic de l’Àrea Social. Casaus va morir el 8 d’agost del 2007.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut