Entrevista de Bartomeu al The New York Times: “Hem de fer la Lliga més competitiva”

Entrevista de Bartomeu al The New York Times: “Hem de fer la Lliga més competitiva”

En una entrevista per al diari nord-americà, el president del FC Barcelona ha explicat l’estratègia del Club per créixer arreu del món i per fer créixer la competició domèstica

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha concedit una entrevista al diari nord-americà The New York Times per analitzar el moment del primer equip, el creixement del Club arreu del món i la situació actual de la Lliga espanyola com a organització. L’entrevista ha estat feta pel periodista Rob Hughes, una de les firmes més prestigioses del món en el sector, ha estat publicada a la versió online del The New York Times i aquest dimecres sortirà en la versió de paper. En primer lloc, el president blaugrana ha repassat l’actualitat esportiva del Club. Bartomeu és conscient que, tot i l’excel·lent moment de forma que viu el conjunt de Luis Enrique, tots els partits “es poden perdre”.

En un vessant més comercial, Bartomeu afirma que la Premier League és millor percebuda que qualsevol altra Lliga, “especialment en els mercats d’Amèrica i Àsia”, i que s’ha de lluitar per canviar-ho. “Els equips anglesos, com a mínim sobre la gespa, no són millors que el Barça, el Reial Madrid, el Bayern de Munic, la Juventus o el PSG”, explica el president blaugrana. En aquest sentit, afegeix que “el rival del Barça no és cap equip en concret, sinó la Premier League”. El millor exemple de l’estructura competitiva de la Lliga anglesa és la situació del Leicester City, actual líder.

El que difereix entre una Lliga i una altra, entre altres aspectes, és el model de competició. A la Lliga espanyola, el Barça i el Madrid han negociat fins ara els acords pels drets de televisió per separat de la resta d’equips, però a partir d’aquest estiu han acordat renunciar a aquest avantatge financer. Sobre aquest fet, Bartomeu assegura que “no és fer un regal als clubs petits, sinó una inversió per fer créixer la Lliga”. “Tots els clubs trauran benefici d’aquests acords”, afegeix el president blaugrana.Els diners han d’estar sobre la gespa per poder guanyar

Un dels pilars del mandat de Josep Maria Bartomeu és l’expansió del FC Barcelona arreu del món. En aquest sentit, el president recorda que el Club ha obert recentment una oficina a Nova York, una FCB Escola a l’Índia i Indonèsia, i ha renovat l’acord amb l’Unicef, pel qual aportarà 2 milions d’euros anuals fins al 2020.

“El nostre principal objectiu no és guanyar diners”, assegura rotundament Bartomeu. “Els diners han d’estar sobre la gespa per poder guanyar”, sentencia el president, que es congratula de tenir al seu equip els millors del món, com Messi, Neymar Jr i Suárez: “Quan vam fitxar Suárez molta gent es va preguntar si el Barça necessitava un altre davanter”. Com a millor exemple d’això, el diari The New York Times destaca el gol de Leo Messi que diumenge va igualar el gol inicial del Sevilla al Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut