Sopar de gala a Mèxic en homenatge a FCB Legends

Sopar de gala a Mèxic en homenatge a FCB Legends

Movistar reuneix els jugadors i tècnics representants del FC Barcelona i de la Selecció Mexicana

Els jugadors i tècnics del FCB Legends, així com els veterans de la Selecció Mexicana, van participar ahir a la nit en un sopar de gala ofert al Districte Federal per Movistar Mèxic, patrocinador del partit amistós que els dos equips jugaran avui divendres a l'estadi Corregidora de la ciutat de Querétaro, al nord de la capital mexicana.

Durant el sopar, en què es va recordar a Johan Cruyff amb una forta salva d'aplaudiments, els representants de la firma promotora de l'esdeveniment, amb la qual el FC Barcelona manté un contracte per a Llatinoamèrica, han posat èmfasi en la gran expectació que ha aixecat aquest partit. Per la seva banda, Ramon Alfonseda, president de l'Agrupació Barça Jugadors, ha recalcat que els vincles del Barcelona i Mèxic es remunten a 1937.

Alfonseda va recordar en un discurs carregat d'emoció la gira que el FC Barcelona va realitzar pels EUA i Mèxic durant la Guerra Civil espanyola, amb l'objectiu de recaptar fons que l'ajudaran a sobreviure als temps difícils que es vivien. Al final de la gira, i un cop assolits els seus objectius econòmics, nou components d'aquell equip van decidir exiliar-se a Mèxic.

El representant dels exjugadors del nostre Club va recordar a aquells futbolistes i va comentar que "tots ells van continuar jugant aquí a Mèxic i sens dubte van contribuir al creixement del futbol en aquest país". Els nous jugadors van ser Vantolrá, Gual, Iborra, Pedrol, Bardina, Munlloch, Taché, García i Urquiaga.

Poc abans del sopar, Alfonseda havia obsequiat un fill de Vantolrá una samarreta blaugrana amb el seu cognom familiar. Els parlaments del sopar de gala també van incloure paraules de Fernando Racó, director de Patrocinis de Movistar Mèxic, Lourdes Arana, directora comercial de la companyia, i Pau Vilanova, el directiu que encapçala l'expedició del Barça.

El sopar va ser molt cordial i van assistir la totalitat dels jugadors desplaçats a Mèxic, a excepció de Victor Baia i Fernando Couto, que van arribar ahir a la nit a l'hotel de la concentració.

Una jornada plena d'actes

La jornada d'ahir era plena d'actes de tota mena. Al matí es va celebrar un clínic en què van participar Ronald de Boer i Gaizka Mendieta, que va atraure més de 200 nens. La resta dels jugadors va acudir a l'FCB Botiga instal·lada des del passat mes de desembre en ple centre de capital mexicana.

A la tarda, i dirigits pel seu tècnic Jose Mari Bakero, els FCB Legends van entrenar a l'estadi de la Universitat Iberoamericana. Alguns jugadors van comentar la dificultat en la respiració a causa de l'altura, 2.250 metres. Bakero, però, va declarar després de la sessió que els seus jugadors es trobaven en bon estat per afrontar el partit d'aquest divendres.

De tornada a l'hotel i, poc abans del sopar, els membres de l'expedició del FC Barcelona i el directiu Pau Vilanova, van rebre als membres de les penyes Racó de Mèxic i Ciutat de Mèxic.

Avui divendres a les 19,30 hores es jugarà el partit entre el FCB Legends i els veterans de la selecció mexicana. La trobada acabarà amb una exhibició de penals i està previst que cada equip llanci 11 penes màximes.

Els organitzadors xifraven ahir en 30.000 el nombre d'entrades venudes. Els drets de televisió també estan venuts a 70 països. FOX Sports, per a tot Llatinoamèrica i Brasil; Univisión, per als EUA i Canadà; Bein Sport, també per als EUA i Canadà, a més de França, Austràlia, les zones de l'Orient Mitjà, Àfrica i Àsia, així com TV3 per a Catalunya, tot el territori espanyol i Israel.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut