El gol és de color blaugrana

El gol és de color blaugrana

Kun (Cadet A), Nils Mortimer (Cadet B), Pablo Moreno (Infantil A), Roger Coll (Aleví D) i Marc Guiu (Benjamí A) lideren la classificació del màxim golejador a les seves respectives lligues

Dzhoshkun Temenuzhkov, jugador del Cadet A conegut al futbol formatiu blaugrana com a ‘Kun’, ha debutat aquesta setmana amb la Selecció Sub16 de Bulgària marcant un gol contra Geòrgia. Pablo Moreno està dinamitant tots els registres a la Divisió d’Honor Infantil on porta ja 62 gols en 25 jornades. Nils Mortimer té, amb 23 dianes, una mitjana de gol per partit amb el Cadet B. I els més petits, Roger Coll (Aleví D) i Marc Guiu (Benjamí A), marquen més d’1,5 gols per partit de mitjana. I és que el gol és de color blaugrana. Kun, Nils Mortimer, Pablo Moreno, Roger Coll i Marc Guiu són, a aquestes alçades de la temporada, els cinc pitxixis del futbol formatiu amateur del Barça en les seves respectives Lligues.

Kun va complir 16 anys el passat 1 de febrer. Juga al Cadet A de Franc Artiga, on ha marcat ja 27 gols aquesta temporada, i aquesta setmana ha debutat amb èxit a la selecció Sub16 del seu país: Bulgària. És un davanter que destaca pel seu remat al primer toc i per la generositat que té a l’hora d’associar-se amb els seus companys. Va arribar al Barça l’any 2014 procedent de l’UE Bordeta de Lleida. Aquesta temporada va signar la seva actuació més fructífera amb un ‘hat-trick’ a la tercera jornada de Lliga a camp de l’Escola Futbol Gironès-Sabat.

Un altre cadet, Nils Mortimer, nascut a Màlaga l’11 de juny del 2001, lidera la classificació del màxim golejador al Grup 1 de Preferent, amb 23 gols en 23 jornades disputades. Pot jugar obert a la banda o de davanter centre i aquesta temporada ja ha signat 4 ‘hat-tricks’, amb el Cadet B de Cristian Catena: a la jornada 3, a camp del Vilanova (1-6); a la jornada 8, contra l’Ascó (15-0); a la jornada 18, una altre vegada contra el Vilanova (4-2), i a la jornada 21, al camp de la Blanca Subur (0-3).

Els registres brutals de Pablo Moreno

El cas de Pablo Moreno, amb l’Infantil A de Carles Martínez, és espectacular. Porta 62 gols en 25 jornades, quatre d’ells de penal. El jugador nascut a Granada el 3 de maig del 2002, signa una mitjana de 2,48 gols per partit. Va arribar al Barça procedent del Ciudad de Granada l’estiu del 2013, quan era aleví, i aquesta temporada ha esclatat. Només un detall per valorar la dimensió de les seves xifres. El dos darrers pitxixis de la Divisió d’Honor Infantil han estat Reda Zaroual, del l’Espanyol, la temporada 2014/15, amb 26 gols, i Iván Paredes, del Sant Andreu, la temporada 2013/14, amb 23 gols. Pablo ja els doblega amb escreix quan encara queden cinc jornades per disputar-se. I és que el davanter centre blaugrana porta set hat-tricks aquesta temporada a més de tres pòquers (4 gols) contra el Sant Gabriel (2-5), Gimnàstic Manresa (8-1) i Reus Deportiu (0-5), dos repòquers (5 gols) davant el Lleida Esportiu (0-8) i el Vilanova (10-0) i sis gols en un partit també contra el Vilanova (0-12). Impressionant.  

Al futbol 7, el pitxitxi és, de moment, sinònim de Roger Coll i Marc Guiu. El primer porta 39 gols en 23 jornades disputades a l’Aleví D de Dani Horcas, mentre que el segon ha marcat 38 gols en 25 jornades de Lliga al Benjamí A de Jordi Pérez que el passat dissabte es va proclamar campió de Lliga, precisament amb un gol de Marc Guiu, que va arribar al Barça procedent del PB Sant Celoni, al camp del Cornellà (0-1). Roger Coll, que va arribar al Barça l’estiu del 2014 procedent del Reus Deportiu, ha estat decisiu per a que l’Aleví D es trobi a un pas de guanyar la Lliga del Grup 2 de la Primera Divisió Aleví.

Altres jugadors que no són els màxims golejadors a les seves categories però que porten uns registres impecables són Aleix Garrido (Aleví A), amb 35 gols, i els jugadors del Benjamí C, Marc Bernal i Lamine Yamal Nasraoui, amb 39 gols cadascun.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut