El futbol més integrador

El futbol més integrador

El Barça participarà el proper 24 d’abril en el Dia del Futbol Inclusiu, que organitza la Fundació Itinerarium, amb el suport del seleccionador Vicente del Bosque, al Nou Municipal de Santa Coloma de Gramenet

El futbol més solidari i integrador es veurà el proper diumenge 24 d’abril al Nou Municipal de Santa Coloma. El Barça, conjuntament amb l’Espanyol, la Fundació Grama, el Nàstic de Manresa, el Racing Pineda de Mar i el Futsal Racing de Vilassar de Mar, participarà en el Dia del Futbol Inclusiu que organitza la Fundació Itinerarium, amb el suport del seleccionador espanyol Vicente del Bosque, i que s’ha presentat avui al camp de la Fundació Grama amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i del patró de la Fundació del FC Barcelona, Antoni Tombas. El torneig es disputa sota la nova metodologia ‘Inclusive Football’, que pretén acostar a les persones amb necessitats especials als clubs.

El Barça estarà representat per l’Aleví D de Dani Horcas. Cada equip estarà format per 8 jugadors: 4 jugadors amb necessitats especials i 4 sense. El primer partit que es jugarà el 24 d'abril serà el que enfronti al FC Barcelona i el RCD Espanyol (11.00 h.). A continuació es jugarà el Futsal Vilassar de Mar-Pineda de Mar (12.30 h.) i el Fundació Grama-Gimnàstic Manresa (13.15 h.). El fill del seleccionador espanyol, Álvaro del Bosque i Anna Vives, els dos amb Síndrome de Down, jugaran una part amb l'aleví del Barça i l'altra amb l'aleví de l'Espanyol sota l’atenta mirada del seleccionador Vicente del Bosque, que dóna el màxim suport a la iniciativa de la Fundació Itinerarium.

Afavorir la integració

Els objectius bàsics del Dia del futbol inclusiu, que impulsa la Fundació Itinerarium, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Diputació de Barcelona i el Consell Català de l'Esport, són afavorir la integració de nois i noies amb necessitats especials i conscienciar les entitats esportives de la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs. La Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre, que treballa, entre d’altres temes, per a la inclusió de persones amb necessitats especials, ha creat una metodologia on els nois i noies, amb i sense necessitats especials; persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, amb dificultats intel·lectuals/mentals i els jugadors alevins, entrenen i juguen al futbol junts dins la mateixa estructura d’un club esportiu. Les proves pilot realitzades demostren la seva efectivitat: millorant la formació del futbol base, creant relacions d’amistat noves, potenciant l’empatia i una educació centrada en els valors. Es redueixen també els insults dels pares a les grades entenen que formen part d’un club social reconegut.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut