Emotiu record a Manel Vich durant l’entrega de les insígnies d'or

Emotiu record a Manel Vich durant l’entrega de les insígnies d'or

La Veu de l’Estadi era el presentador habitual d’aquest acte que ahir va distingir seixanta socis pels seus 50 anys de vinculació al Club

Un total de 60 socis han rebut aquest vespre a l’Auditori 1899 del Camp Nou la insígnia d’or del FC Barcelona en el catorzè acte que se celebra aquesta temporada per distingir els socis que compleixen els seus 50 anys de vinculació al Club.

L’acte ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i del vicepresident primer, Jordi Cardoner, que han estat els encarregats de lliurar les insígnies i saludar els socis que han estat distingits i els familiars que els han acompanyat.

El president ha obert l’acte tot recordant la figura de Manel Vich, la Veu de l’Estadi durant gairebé 60 anys, que va morir la setmana passada. Com bé ha recordat Josep Maria Bartomeu, “Manel Vich, el qual sempre hem sentit donant la benvinguda, les alineacions i altres missatges per la megafonia del Camp Nou, ens ha acompanyat sempre en aquests actes d’entrega de les insígnies d’or, però ara ja no està entre nosaltres. Ell presentava l’acte, cridava els vostres noms i donava les consignes convenients, i així ho ha fet fins al darrer moment de la seva vida. El trobarem a faltar”.

Bartomeu ha destacat l’estimació i la fidelitat que Manel Vich va mostrar en tot moment al FC Barcelona, i “per això en el partit del diumenge li farem un reconeixement a ell i a la seva família, i tots els tindrem ben present”. Les paraules del president han estat acompanyades d’un llarg i sentit aplaudiment per part de tots els socis i familiars presents a l’Auditori 1899. 

Aquesta nova entrega d’insígnies d’or ha tornat a mostrar el Club com una gran família, amb uns socis que traspassen el sentiment barcelonista de generació a generació.

A causa del fet que la xifra de 1.820 socis que havien de rebre la insígnia d’or l’any 2015 és molt superior al que és habitual, i tenint en compte la importància d’aquest acte per al soci i la Junta Directiva, el Club va decidir fer el lliurament de les insígnies en diferents jornades, algunes de les quals estan programades durant els primers mesos d’aquest any.

Davant dels socis i familiars presents a l’Auditori 1899, Josep Maria Bartomeu s’ha referit a l’actual fortalesa esportiva, econòmica, patrimonial i social de l’Entitat, però ha recordat que no sempre ha estat així i que també s’han hagut de superar moments complicats. “Quan vosaltres us vau fer socis eren moments molt difícils, el Club vivia immers en una gran crisi econòmica i esportiva, però després de 50 anys les coses han canviat i ara estem en una situació privilegiada”.

El president del Barça ha agraït la fidelitat i el suport rebut dels socis presents. “En aquell moment de crisi vosaltres, o aquells que us van fer socis, vau prendre una decisió valenta i vau ajudar un club que, de mica en mica i amb l’esforç de tots, s’ha convertit en un dels millors i més grans clubs del món”.

La crescuda de socis del 1965

Els 1.820 socis que aquesta temporada reben la insígnia d’or es van fer membres de l’Entitat el 1965. Aquell any, amb Enric Llaudet com a president, es va obrir un període d’admissió de socis amb exempció de drets d’entrada i, per tant, davant d’aquesta oferta tan temptadora, el nombre d’associats va pujar considerablement, i va passar de 45.776 a 58.252. Fruit d’aquesta crescuda en el nombre de socis, 50 anys més tard l’acte de lliurament d’insígnies d’or és més nombrós del que és habitual.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut