Luis Enrique, 13 de 14 eliminatòries superades

Luis Enrique, 13 de 14 eliminatòries superades

Més enllà de les finals, el tècnic asturià duia fins aquest dimecres 13 eliminatòries consecutives guanyant

Sempre hi ha una primera vegada. Per a Luis Enrique la seva primera eliminatòria no superada va arribar aquest dimecres, a Madrid (2-0), un any i onze mesos després de la seva presentació com a tècnic blaugrana el maig del 2014.  

Fins ara el balanç del tècnic asturià, finals al marge, havia estat impecable. El total de les 13 eliminatòries disputades s’havien resolt amb classificació per a la següent fase de la competició, cosa que explica, entre altres coses, el triplet assolit la temporada passada.

Vuit a la Copa, quatre a la Champions i una al Mundial de Clubs

La majoria d’aquestes eliminatòries exitoses s’han produït a la Copa del Rei, en què el FC Barcelona de Luis Enrique segueix invicte. Entre el curs passat (Osca, Elx, Atlètic de Madrid i Vila-real) i l’actual (Villanovense, Espanyol, Athletic Club i València), l’equip dirigit per l’asturià acumula vuit classificacions consecutives, que el van dur a aixecar el títol l’any passat i l’han situat a la final del proper 22 de maig d'enguany.

També a la Lliga de Campions els registres eren immillorables. L’equip va superar Manchester City, PSG i Bayern de Munic per assolir la final de Berlín ara fa un any, i enguany s’havia deixat enrere l’Arsenal abans de caure contra l’Atlètic de Madrid als quarts.

L’altra eliminatòria superada amb Luis Enrique correspon al Mundial de Clubs. L’única de les 13 a partit únic, la semifinal contra el Guangzhou Evergrande, es va resoldre amb un contundent 3-0 a Yokohama.

Ara el comptador es torna a posar a zero. Qualsevol culer signaria tornar a acumular més d’una dotzena d’eliminatòries superades de manera consecutiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut