El València de Pako Ayestarán

El València de Pako Ayestarán

El tècnic basc ha agafat les regnes del proper rival del Barça a la Lliga, que viu en una situació delicada a prop del descens després d’una temporada amb quatre entrenadors diferents

El Barça afronta aquest diumenge (20.30 hores, C+Partidazo) una cita important a la Lliga davant un conjunt molt necessitat de punts. Es tracta d’un València que no està vivint el seu millor curs i que, des de fa dues jornades, té un nou entrenador. Pako Ayestarán és el quart tècnic que té l’equip aquesta temporada després de Nuno, Voro –interí– i Gary Neville. Després de la destitució de Neville a causa dels mals resultats de l’equip, el tècnic basc, que era assistent del preparador anglès, va agafar les regnes d’un conjunt en una situació difícil.

Amb Ayestarán a la banqueta, el València ha disputat dos partits. En l’última jornada va aconseguir un triomf agònic davant el Sevilla (2-1) gràcies a un gol d’Álvaro Negredo a l’últim minut, i en el debut del tècnic basc fa dues setmanes va caure a Las Palmas de Gran Canaria (1-2). Amb el nou entrenador, l’equip valencianista ha mostrat una certa millora en el joc i ha recuperat l’esperit competitiu que li demanava la seva afició.

El repte de l’entrenador basc és millorar la imatge del conjunt xe i allunyar l’equip del descens, un objectiu que no entrava dins dels plans del club després de classificar-se per disputar la Lliga de Campions la temporada passada.

Ayestarán afronta la seva tercera etapa al conjunt de la capital del Túria després d’haver estat assistent a l’staff tècnic de Rafa Benítez (2001-2004) i de tornar com a preparador físic durant l’etapa d’Unai Emery (2009-2010). Ayestarán s’ha fet càrrec d’un equip amb dubtes, i ha hagut de lidiar amb problemes esportius com la situació de l’extrem algerià Sofiane Feghouli –que tornarà a l’equip el 21 d’abril– o la recuperació d’un rol important per a Álvaro Negredo.

Aquest serà el quart enfrontament entre el FC Barcelona i el València aquesta temporada, amb tres entrenadors diferents a la banqueta xe. El Barça va superar clarament l’equip de Neville al Camp Nou, a l’anada de les semifinals de la Copa del Rei (7-0). Els dos conjunts van empatar a la tornada (1-1) i al partit corresponent a la 14a jornada de la Lliga (1-1, amb Voro), disputats a Mestalla.

Al vestidor del Liverpool

Ayestarán va coincidir el 2007 al Liverpool amb un integrant del primer equip del Barça, Javier Mascherano, en els primers mesos de l’argentí a l’equip britànic. Tots dos van arribar a la final de la Lliga de Campions de l’any 2007, en què van caure davant del Milan (2-1) en la revenja del conjunt giallorrosso de la famosa final d’Istanbul de l’any 2005.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut