Lokomotiv Kuban – FC Barcelona Lassa: Es queden a les portes de Berlín (81-67)

Un bon tercer parcial dels de Xavi Pascual no és suficient com per frenar l’alt percentatge d’encert dels russos, que s’han classificat per jugar la Final Four

El FC Barcelona Lassa de bàsquet no serà a Berlín. Els homes de Xavi Pascual no han pogut guanyar en el cinquè i definitiu partit de la sèrie contra el Lokomotiv Kuban (81-67), en els quarts de final de l’Eurolliga, i posen punt i final a la temporada europea. Un bon tercer període, amb un parcial de 8-23 a favor dels blaugrana, no ha fet possible que sumessin la victòria davant d’un conjunt molt encertat, amb un 52% d’encert en el triple, que ha comptat amb els 17 punts de Delaney i els 16 de Singleton, l’home clau en els darrers minuts.

Inici demolidor del Lokomotiv

Ben aviat, els russos han mostrat la seva efectivitat. El Barça, per la seva part, ha pogut seguir el ritme a estones, mentre que ha patit en d’altres. Des d’un primer moment, els locals han tingut un percentatge d’encert elevat (10-2, 3’), especialment des de l’exterior, i, de la mà d’un inspiradíssim Randolph, han fet 15 punts en els quatre primers minuts. Tot i que el Barça s’ha mostrat ferm, i, fins i tot s’ha pogut posar per davant amb un triple d’Oleson (26-28, 13’), unes errades defensives i ofensives han trencat aquesta dinàmica.

Clavat en els 28 punts durant quatre minuts, un parcial de 9-0 ha fet mal els de Pascual (35-28, 15’). També el 53% d’encert de tres dels primers 20 minuts de joc, amb tres de Broekhoff, dos de Delaney, un de Randolph i un altre de Voronov. Un dels dos de Delaney ha posat el 50-39, la màxima diferència de la primera part, abans del descans.

Reacció blaugrana, però insuficient

Però un parcial de 8-23 en el tercer període ha canviat el ritme del partit. El Barça ha millorat la seva faceta defensiva, utilitzant una defensa zonal, que ha deixat tocat el Lokomotiv, erràtic en aquests deu minuts de joc. El Barça ha transformat cinc triples, amb dos de Navarro, un de Satoransky i dos més de Perperoglou. L’últim del grec, el que ha posat la màxima fins al moment per als de Pascual (57-62, 28’).

Apareix Singleton

Així doncs, amb el 58-62 i avantatge en el marcador, els catalans han iniciat el darrer i definitiu parcial amb la balança decantada cap al seu costat i amb Delaney, un dels homes més importants dels russos, carregat amb tres faltes personals.

Quan semblava que el partit arribaria igualat fins al final, però, la truita s’ha tornat a girar. Perquè ha aparegut Singleton, que ha començat a marcar el camí per als de Krasnodar. Amb dotze punts consecutius, ha deixat la classificació per a la Final Four molt a prop, però encara sense lligar (70-64, 36’). El que sí que ho ha aconseguit ha estat Janning, que, amb dos triples i una cistella de dos (78-67, 38’), ha deixat sentenciat un Barça que ha tornat a acusar la precipitació, els nervis i el poc encert, tant en les jugades ofensiu com en el rebot, i que només ha pogut anotar des del tir lliure. El triple final de Delaney ha posat el 81-67 d’un cinquè partit de la sèrie que ha evitat que el Barça pugui ser a Berlín el proper mes de maig.