A Granada, la desena Lliga celebrada a domicili

A Granada, la desena Lliga celebrada a domicili

El segon títol domèstic del Barça de Luis Enrique també s’ha aconseguit lluny del Camp Nou, un fet que s’ha produït deu vegades en tota la història blaugrana

Un cop es van completar els 90 minuts, l’eufòria de l’equip blaugrana es va desfermar sobre la gespa de Los Cármenes de Granada. El Barça de Luis Enrique ha pogut somriure després de guanyar la 24a Lliga de la història del Club, la desena que s’ha celebrat lluny de Barcelona. La resta s’han aconseguit a Les Corts o al Camp Nou (11) o bé gràcies als resultats dels rivals sense estar jugant (3).

Amb l’èxit d’aquest dissabte, Los Cármenes s’afegeix a la llista d’estadis on el Barça ha celebrat una Lliga: Ibaiondo, Metropolitano, Molinón, José Zorrilla, Mendizorroza, Ciutat de València (en dues ocasions), Balaídos i Vicente Calderón són els escenaris que ja tenien el privilegi de formar part de la història blaugrana.

De la primera de totes a les dues últimes

El Barça ja va celebrar a domicili la primera edició del Campionat Nacional de Lliga. El 30 de juny del 1929 va guanyar a l’estadi Ibaiondo de Getxo el partit ajornat contra l’Arenas (0-2). D’aquesta manera, l’equip blaugrana va quedar per sobre del Reial Madrid. La història va tornar-se a repetir al cap de 30 anys, al Metropolitano, després d’empatar amb l’Atlètic de Madrid en la penúltima jornada.

El Barça, liderat per Cruyff, va celebrar la Lliga del 1974 quan encara faltaven cinc jornades. Del novè campionat aconseguit a Gijón es va passar al desè, conquerit el 1985 a Valladolid amb Terry Venables com a tècnic. L’última Lliga del segle XX va celebrar-se a Mendizorroza, guanyant l’Alabès (1-4) amb gols de Cocu, Kluivert, Figo i Luis Enrique.

Aquella va ser la 16a Lliga blaugrana, i la 17a va arribar al Ciutat de València, amb l’equip de Rijkaard empatant al camp del Llevant amb gol d’Eto’o. El curs següent, l’alegria va produir-se a Balaídos (0-1). Com a anècdota, el Barça va saber que era campió abans de la segona part, ja que el València, segon classificat, havia perdut a Mallorca per 2-1.

El 2011, amb Pep Guardiola, es va tornar a celebrar un títol al Ciutat de València amb un nou empat (1-1 i gol de Keita). El cava també va córrer el curs passat al Vicente Calderón (0-1), i ara ho ha tornat a fer a Granada.   

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut