Deu anys de la inauguració de la Ciutat Esportiva Joan Gamper

Deu anys de la inauguració de la Ciutat Esportiva Joan Gamper

Tal dia com avui es donava el tret de sortida a una de les instal·lacions més importants del FC Barcelona

Ubicada a la localitat de Sant Joan Despí, a menys de cinc quilòmetres del Camp Nou, la Ciutat Esportiva Joan Gamper va ser inaugurada l'1 de juny del 2006 sota la presidència de Joan Laporta, per bé que la compra dels terrenys, feta per la Junta Directiva de Josep Lluís Núñez, es remuntava al juliol del 1987. A causa de les llargues traves burocràtiques, les obres de la Ciutat Esportiva no es van poder iniciar fins al 22 de gener del 2002, amb Joan Gaspart a la presidència del Club.

L’acte inaugural va ser més simbòlic que real, ja que l’activitat a les instal·lacions ja havia començat el 10 de maig amb l’inici, de manera esgraonada, dels entrenaments del futbol formatiu. En qualsevol cas, la cerimònia va comptar amb la presència del president barcelonista Joan Laporta; el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Manuel Ibern; el president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Roche; l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i dos dels néts del fundador del FC Barcelona, Manel i Xavier Gamper.

Després de 10 anys la Ciutat Esportiva és un dels símbols més importants del Club, en què els joves del planter creixen, s’entrenen, juguen i aprenen els valors del FC Barcelona. Ho fan al costat dels jugadors professionals del primer equip de futbol que des de l’any 2010 s’entrenen per decisió de l’exentrenador Pep Guardiola, que va canviar les sessions preparatòries del camp adjacent al Camp Nou, pels camps de la Ciutat Esportiva. També s’exerciten els professionals de les diferents seccions i això és un valor extra per a tots els joves de la Masia que algun dia aspiren a complir el somni de fer el salt professional.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut