FC Barcelona Lassa – Reial Madrid: Cap a Madrid amb l’eliminatòria empatada (70-90)

Els de Xavi Pascual no poden superar els blancs en un partit completament diferent del que es va viure dimecres i perden el factor camp a favor dels de Laso

Cap triple del Barça en el primer quart per quatre del Reial Madrid; cinc rebots blaugrana per deu del Madrid; i 12-28 en els primers deu minuts de joc. El primer quart, doncs, ha estat clau en la derrota del FC Barcelona (70-90), que no ha començat bé i ho ha pagat, malgrat que ha aconseguit reaccionar en el tercer parcial i posar-se a cinc punts del Madrid (52-57, min 28). Però el joc d’anada i tornada, així com l’encert exterior blanc –10 triples–, han estat un maldecap per al Barça, que ha pagat les errades en atac i en defensa davant d’un Madrid que ha aconseguit el que volia: sumar una alta anotació (90 punts) per marxar cap a Madrid amb l’eliminatòria empatada (1-1).

Ja des del començament, el rival, que ha sortit sobre la pista del Palau amb la cistella in extremis de Perperoglou del primer partit totalment oblidada, s’ha mostrat encertadíssim. De fet, ha fet un total de 28 punts a l’inici, tretze dels quals han estat de Sergio Llull (tres triples), i només Tomic, amb set punts, ha pogut seguir el ritme anotador dels de Laso. El poc encert ofensiu i les errades en defensa han fet que el marcador reflectís aquest ràpid avantatge blanc: 12-28 al minut 10 i 16-37 al 15, en la màxima del Madrid, després d’un triple de Sergio Rodríguez.

Reacció blaugrana, però insuficient

Amb 21 punts menys, el FC Barcelona ha reaccionat. I ho ha fet amb un parcial d’11-0 que ha posat els de Pascual, de nou, dins del partit (27-37, min 18). Un període, el segon, en què el Madrid no s’ha trobat tan encertat (16 punts) i en què han marxat als vestidors amb un electrònic més ajustat que deu minuts abans (32-44, min 20). Per fer-ho, els catalans han millorat en el rebot –17 en total pels 20 del Madrid–, però han seguit fallant en el triple –2 de 9.

Després del pas per vestidors, el FC Barcelona ha apujat el ritme i la intensitat, i ha trobat recompensa. Perquè dels 21 punts del minut 15 i dels -12 del descans, un triple de Navarro, després d’un parcial de 8-5, ha posat els de Pascual a només sis punts (43-49, min 25). A més, un triple de Perperoglou (52-57, min 28) encara ha reduït més la diferència per tornar l’esperança al Palau. No només pel resultat, sinó pel joc del seu equip, que ha guanyat el parcial (26-22), i perquè el Madrid no havia aparegut com en el primer, fet que ha provocat que els de Pascual iniciessin el darrer i definitiu parcial amb una diferència salvable (58-66, min 30).

Però, de nou, el joc exterior ha estat definitiu. El Madrid ha estat superior als blaugranes en aquest aspecte i, en menys de sis minuts, ha tornat a ampliar la diferència (62-81, min 36), ara ja de manera definitiva, amb un parcial de 4-15 i dos triples de Rudy i un altre de Nocioni. La precipitació blaugrana ha estat un enemic i els de Pascual han aprofitat els darrers minuts per intentar reduir diferències. Al final, però, no ha pogut ser. 70-90 i 1-1 a l’eliminatòria. Ara, Madrid espera.