Reial Madrid – FC Barcelona Lassa: Caldrà guanyar sí o sí (91-74)

Els de Xavi Pascual no poden guanyar en el primer partit de la sèrie a la pista dels blancs, que han tornat a tenir en el triple i en Sergio Llull (21 punts) les seves armes més destacades per col·locar l’1-2 en la final del play-off pel títol

El FC Barcelona Lassa no ha pogut mantenir la seva imbatibilitat aquesta temporada a la pista del Reial Madrid. Aquest vespre ha caigut en el tercer partit de la final del play-off de la Lliga Endesa (91-74) i, per tant, si vol tenir opcions d’aixecar el títol de la Lliga ACB, haurà de guanyar sí o sí en el proper partit, també jugat a la pista blanca.

Ha estat el primer partit de la sèrie a terres madrilenyes però, com ja va passar en el segon duel jugat a Barcelona, de nou el llançament exterior del Madrid, el domini del rebot i un gran Sergio Llull (21 punts) han fet mal el Barça, que no ha pogut seguir l’alt ritme anotador dels blancs. El punt d’inflexió, però, ha arribat en el tercer parcial, quan Rudy Fernández ha fet 10 punts consecutius que han trencat el ritme dels de Pascual (72-56, 28’). Però el 52-37 que ha donat pas al descans també explica la desfeta: 7 triples en 20 minuts del Madrid, amb gairebé un 50% d’encert des de la línia de tres, i un total de 16 rebots, mentre que el Barça, en el mateix temps, ha transformat dos llançaments des de la línia de tres i ha agafat 11 rebots.

Bé és cert que el FC Barcelona ha intentat seguir l’estela blanca, primer durant el parcial inicial, amb un gran inici de Satoransky, mentre que fins i tot els de Pascual s’han posat per davant en el marcador, quan Samardo Samuels ha posat el 14-15 (7'). Malgrat tot, la reacció dels de Laso ha estat ràpida: parcial de 15-6 i 29-21 per iniciar el segon quart.

Per una altra part, els tirs lliures, el que durant els primers minuts del segon període han permès als de Xavi Pascual reduir la diferència (35-31, 15’), tampoc han estat al costat del Barça, que ha transformat 13 dels 19 dels que han tingut durant la primera part. Amb tot això, i un parcial de 9-0, els de Laso han tornat a disparar-se i un triple de Nocioni ha posat la màxima diferència (52-37, 19’), abans de marxar cap a vestidors (54-41, 20’)

Punt d’inflexió

Després del descans, dos triples consecutius de Navarro, que ha agafat les regnes dels blaugrana, han tornat a trencar la barrera dels 10 punts (62-56, 26’). Uns minuts en què el FC Barcelona ha cregut en la remuntada, després de controlar les pèrdues i forçar les errades dels blancs. Rudy Fernández, però, s’ha encarregat de prémer l’accelerador del Madrid, amb deu punts consecutius, quan ja en portava 8, que han frenat de cop la progressió blaugrana (72-56, 28’). Un triple de Maciulis i una cistella de Thompkins, just abans d’iniciar el darrer i definitiu parcial, han acabat de trencar el partit (77-56, 29’). Perquè en els tram final, el FC Barcelona ha intentat apropar-se en el marcador, amb un parcial més equilibrat (14-16), però la gran diferència ha pesat massa. Finalment, 91-74 i 1-2 per al Madrid en la final. En el proper partit, doncs, el Barça Lassa només té una opció si vol seguir somiant amb l’ACB: guanyar.