L’1X1 dels jugadors del FC Barcelona durant la primera fase de l’Eurocopa 2016

Espanya, Croàcia, Alemanya i Bèlgica aportaran la presència blaugrana als vuitens de final, mentre que la Turquia d’Arda Turan va quedar fora de les rondes finals a l’últim sospir

La fase de grups de l’Eurocopa ha finalitzat i la competició entra de ple en el tram decisiu del torneig. Vuit jugadors blaugrana han participat a la primera fase i els jugadors del FC Barcelona han tingut una participació molt destacada amb les seves seleccions. Només la Turquia d’Arda Turan no ha superat la fase de grups de la competició. Tots els altres representants del Barça disputaran els vuitens de final.

La Croàcia d’Ivan Rakitic (grup D) i l’Alemanya de Ter Stegen (grup C) han liderat els seus grups. Espanya, amb quatre jugadors del FC Barcelona, ha quedat segona del grup D després de la desfeta (2-1) al darrer partit de la primera fase contra la selecció liderada per Rakitic. Finalment, la Bèlgica de Vermaelen ha passat com a segona del grup E a la fase final del torneig, per darrere d’Itàlia, rival de la selecció espanyola als vuitens de final.

Què han fet els jugadors del Barça?

Gerard Piqué

El defensa blaugrana ha estat el líder de la defensa de la selecció espanyola. Molt segur i expeditiu durant la primera fase, manté la gran forma assolida durant la temporada. Ha estat titular en els tres partits, només ha comès una falta i ha disputat tots els minuts. Piqué ha realitzat 170 passades bones (94%) i, a més, el central del Barça va ser l’autor del gol que va donar el triomf a Espanya davant la República Txeca als últims compassos del primer partit (1-0).

Jordi Alba

El lateral de l’Hospitalet també ha estat una peça clau per a Vicente del Bosque. Titular als tres partits, és un element molt important de desequilibri de l’equip espanyol. El ‘18’ blaugrana suma un 94% d’encert a les seves passades (199/211), i també ha rebut més faltes (3) de les que ha comès (2). El lateral esquerre blaugrana suma una assistència de gol, i l’entrenador espanyol el va substituir en el partit contra la selecció de Turquia (3-0) amb el matx ja decidit a deu minuts per al final.

Sergio Busquets

L’amo del mig del camp d’Espanya. Titular als tres partits de la primera fase, és l’element que dóna sentit al joc del combinat de Del Bosque. Ha rebut més faltes (4) de les que ha comès (3), tot i jugar com a mig centre. El migcampista de Badia del Vallès ha jugat tots els partits de la selecció espanyola de principi a fi, i ha encertat el 95% de les passades (235) que ha intentat (247).

Andrés Iniesta

El millor jugador de la selecció espanyola durant la primera fase. Ha estat titular als tres partits, i ha jugat els 270 minuts possibles. És el tercer jugador de la competició que més passades ha completat (265), amb un percentatge d’encert d’un 93%. El migcampista manxec es va exhibir contra la República Txeca i contra la Turquia d’Arda Turan. Si Espanya arriba lluny al quadre final és un ferm candidat a ser el millor jugador del torneig, tal com va succeir a l’edició del 2012.

Ivan Rakitic

El jugador croat ha assumit el paper de líder de la seva selecció després de la lesió de Luka Modric. Titular als tres partits disputats pel seu país, ha esdevingut la peça clau del sistema de Croàcia. El migcampista blaugrana ha marcat un gol, el 0-2 contra la República Txeca al segon partit de la seva selecció (2-2). A més, va deixar una gran vaselina contra la selecció espanyola que va estar a punt de sorprendre David de Gea i el combinat espanyol.

Arda Turan

Eliminat a l’últim sospir a causa de la victòria d’Irlanda contra Itàlia (0-1). Arda ha exercit com a capità de la seva selecció, i ha estat indiscutible als esquemes de Fatih Terim, seleccionador de Turquia. Ha jugat 245 dels 270 minuts possibles, i ha completat amb èxit el 88% de les passades (99) que ha intentat (113).

Thomas Vermaelen

El central belga ha estat indiscutible per Marc Wilmots, seleccionador del seu país. Titular als tres partits, ha disputat tots els minuts possibles. Líder de la defensa del combinat belga, és un dels baluards de la zona defensiva de la seva selecció. Vermaelen ha vist una targeta groga, i ha completat el 95% de les passades que ha intentat (113/119).

Marc-André Ter Stegen

El meta blaugrana està disputant la seva primera Eurocopa, però de moment no ha participat en cap partit. El porter del Barça espera la seva oportunitat a les alineacions de Joachim Löw, que opta per utilitzar l'experimentat Manuel Neuer, el porter del Bayern de Munic.