FC Barcelona Femení – Atlético Féminas: Final cruel (2-3)

El 0-3 de la primera meitat ha pesat molt i tot i que les blaugranes han intentat la remuntada en una bona segona meitat no han pogut forçar la pròrroga i s’acomiaden de la temporada sense cap títol

El Barça Femení ha quedat subcampió de la Copa de la Reina després de no poder superar l’Atlético Féminas a la final. Una final que han perdut les blaugranes per 2-3 en un partit en què les matalasseres s’han avançat amb un 0-3 a la primera meitat, una llosa massa difícil de superar per les blaugranes. I això, que Jenni Hermoso amb un doblet a la segona part ha donat esperances a les de Xavi Llorens, que ho han intentat fins als instants finals, però avui la fortuna no estava de cara.

De manera sacsejada ha començat la final de la Copa de la Reina per al FC Barcelona Femení. Arribaven a la final amb moltes ganes de tancar la temporada aixecant el títol. Però l’Atlético Féminas ha sortit molt intens al terreny de joc i ha asfixiat a les blaugranes. Sense temps per situar-se gairebé sobre la gespa Sosa ha avançat a les matalasseres al minut 8. Primer gerro d’aigua freda. Però això no ha estat tot i és que sense temps a cap reacció al minut 15 ha arribat el segon a la sortida d’un córner. Meseguer ha estat l’autora d’una canonada des de la frontal de l’àrea imparable per a Sandra Paños.

El 0-3, una llosa molt difícil

La final es posava molt difícil per a les blaugranes que, mica en mica, intentaven arribar a la porteria madrilenya. Però avui semblava que no era el dia i les imprecisions i les poques idees s’apoderaven de les blaugranes. A l’altra banda, a l’Atlético semblava sortir-li de tot i encara més, quan abans de la mitja hora de joc Esther ha fet el tercer després de rematar de cap una centrada de l’exblaugrana Sonia Bermúdez. Les matalasseres estaven golejant a les culers. I és que el seu encert era espectacular. Tres xuts, tres gols. Amb tot, l’aspecte psicològic influïa moltíssim i les blaugranes no estaven fresques d’idees ni de joc. Només un xut d’Olga per sobre el travesser ha estat l’ocasió més clara en aquesta primera meitat.

L’esperança de la remuntada

El descans era molt necessari pels interessos del Barça. Xavi Llorens ha fet dos canvis i ha donat entrada a Bárbara Latorre i Patri Guijarro. Necessitaven sacsejar el partit d’alguna manera. I l’inici d’aquesta segona meitat ja inspirava una altre cosa. Amb el resultat a favor, les madrilenyes s’han tancat al darrere i les culers s’han bolcat a l’atac. Poc a poc, han anat recuperant el seu bon joc i s’han apropat sobre la porteria matalassera. Amb insistència, al final, ha arribat el premi del gol, mitjançant un penal que ha transformat la pitxitxi Jenni Hermoso.

El Barça no ha donat el partit mai per mort, creia en la remuntada i ha tirat de coratge i orgull propi per seguir buscant la remuntada amb un segon gol que no ha tardat a arribar. Una gran jugada col·lectiva ha servit perquè la correcamins Bárbara Latorre la posés a l’àrea petita i Hermoso, un altre cop, l’enviés al fons de la xarxa. Era el 2-3 i els dubtes ara passaven al bàndol matalasser. El Barça dominava clarament el partit i assetjava a l’Atlético. El guió del partit era un altre i havia canviat radicalment. Ho vivia també amb intensitat el vicepresident esportiu Jordi Mestre, present a la graderia. Les de Villacampa només deixaven passar els minuts i sortien al contracop, mentre que les de Xavi Llorens ho provaven de totes maneres, xuts llunyans, centres a l’àrea i jugades col·lectives. Però no era el dia i la pilota no ha acabat entrant. Així doncs, les blaugranes han quedat subcampiones de la Copa de la Reina. La Lliga es va escapar per tan sols un punt i a la Champions un gol amb mala fortuna les va deixar fora als quarts. Les blaugranes tanquen la temporada sense cap títol, però amb la sensació d’haver lluitat per tot fins al final. L’any vinent hi tornaran.