La selecció espanyola, amb quatre blaugranes, diu adéu a l’Eurocopa

El combinat de Del Bosque, amb Piqué, Alba, Sergio i Iniesta a l’onze, ha estat eliminat per Itàlia en els vuitens de final amb gols de Chiellini i Pellè (2-0)

Els quatre jugadors del Barça que disputaven l’Eurocopa amb la selecció espanyola s’han acomiadat de la competició en els vuitens de final. I és que el combinat dirigit per Vicente del Bosque ha caigut aquest dilluns contra Itàlia per 2-0 i ha dit adéu al torneig que havia conquistat en les dues últimes edicions. Amb Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets i Andrés Iniesta els 90 minuts sobre la gespa, Espanya s’ha vist superada en tot moment pel combinat azzurro, que s’ha imposat gràcies a dos gols de Chiellini i Pellè, el segon ja en temps de descompte.

El jugador més destacat de la selecció espanyola ha estat el porter David De Gea, que ha hagut d’intervenir cada vegada que els italians arribaven a porteria amb ocasions de Pellè, Giaccherini i Parolo. Una vegada i una altra, el porter del Manchester United ha salvat el seu equip, fins que Chiellini s’ha avançat a Piqué en un refús i ha avançat Itàlia en el minut 34. El combinat espanyol no ha reaccionat, i ha seguit a remolc del seu rival.

A mesura que avançaven els minuts la classificació semblava cada cop més clara per als italians. En el tram final, tot i així, Iniesta i Piqué han tingut dues ocasions molt clares per portar el partit a la pròrroga, però Buffon ho ha evitat en ambdues jugades. Amb el conjunt espanyol bolcat a l’àrea italiana, Pellè ha sentenciat la classificació amb un gol en temps de descompte.

Amb aquesta derrota als vuitens de final, l’actual campió de l’Eurocopa s’acomiada de la competició abans d’hora. Així doncs, Piqué, Alba, Sergio i Iniesta se sumen als seus companys Arda Turan i Rakitic, que també havien caigut amb Turquia i Croàcia, respectivament. En canvi, Vermaelen amb Bèlgica i Ter Stegen amb Alemanya segueixen endavant. Els belgues jugaran els quarts de final contra el combinat de Gal·les (divendres 1 de juliol a les 21h), mentre que els alemanys es jugaran l’accés a les semifinals contra Itàlia (dissabte 2 de juliol a les 21h), botxí de la selecció espanyola.