Ilias Fifa: “En aquesta vida s’ha de lluitar i patir”

Ilias Fifa: “En aquesta vida s’ha de lluitar i patir”

L’atleta blaugrana, campió europeu en els 5.000 metres, assegura que està “vivint un somni” i que ara ha trobat recompensa a una vida amb entrebancs

Als seus 27 anys i just abans d’estrenar-se en uns Jocs Olímpics, Ilias Fifa ha aconseguit l’èxit més important de la seva carrera: la medalla d’or en la prova dels 5.000 metres a l’Europeu d’Amsterdam. Ha rebut més de 400 missatges de felicitació i, segons assegura, els respondrà tots. En aquesta entrevista telefònica realitzada poques hores després d’aterrar a Barcelona, l’atleta del FC Barcelona descriu com és el somni que està experimentant.

Com està vivint les primes hores després de l’èxit?
Acabo d’arribar a Barcelona i tinc molta son. No he pogut dormir en tota la nit, ja que he estat despert fins a les cinc del matí.

I això?
És que estic vivint un somni. He passat tota la nit content, pensant en la carrera i no podia dormir.

Quanta gent l’ha felicitat?
M’han arribat gairebé 200 missatges de WhatsApp, 200 més al Facebook i he contestat a la meitat, fins que se m’ha acabat la bateria. Ara he de carregar el mòbil i intentaré respondre a tothom, perquè tota aquesta gent m’anima molt i els he de respondre.

Què va pensar quan va veure que la ‘photo-finish’ li donava l’or? 
Quan vaig entrar a l’arribada vaig pensar que havia quedat tercer. Quan van mostrar el marcador i vaig veure el meu nom, no m’ho podia creure.

Va guanyar una carrera que ja donava per perduda...
Faltaven 150 metres i gairebé plorava perquè havia perdut opcions a medalla. Hem treballat molt bé per arribar a l’Europeu i sabia que l’or era complicat, però que podia ser al podi. Vaig decidir esforçar-me per quedar quart i no cinquè o sisè. Llavors vaig veure que els tres primers no estaven en fila, que estaven junts en línia i que m’obrien el carril del mig. Vaig fer un impuls més fins a la recta final per ficar-me amb ells i posar el cap.

El següent repte són els Jocs Olímpics. Com els afrontarà?
Ara ja falta poc i hem d’entrenar-nos més. Ser finalista és l’objectiu més important. Si arribo a la final, lluitaré per estar entre els cinc millors.

Li fa molta il·lusió, oi?
I tant! Els Jocs són un somni per a tots els atletes i només ser allà ja és un somni. Hem anat pas a pas i he anat millorant les marques per arribar fins aquí. I ara ja tinc la nacionalitat espanyola per poder-hi anar.

Què significa per a vostè representar el Barça?
Per a mi el Barça és el meu club, és la meva casa. És un honor ser al Barça i, entre els atletes, som un família.

I l’última pregunta. Aquest èxit a l’Europeu és la recompensa a tot l’esforç i patiment que va haver de fer per arribar a Espanya?
Sí, en aquesta vida s’ha de patir i lluitar. Jo he lluitat per arribar a Espanya (va arribar amagat en un camió) i hi ha altres persones que lluiten per arribar a final de mes o per buscar feina. Jo he patit per arribar aquí.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut