El FC Barcelona tanca el curs 2015/16 amb uns ingressos rècord: 679 milions d’euros

La Junta Directiva ha aprovat el tancament d’uns resultats econòmics que generen un benefici net de 29 milions d’euros després d’impostos

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida aquest dilluns en sessió ordinària a les instal·lacions del Camp Nou, ha pres els acords següents:

Rècord d’ingressos en el tancament dels comptes de la temporada 2015/16

La Junta Directiva ha aprovat el tancament dels resultats econòmics corresponents a la temporada 2015/16. El resultat final d’aquest exercici reflecteix uns ingressos rècord de 679 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment substancial de la xifra pressupostada inicialment per aquest concepte, amb un benefici net de 29 milions d’euros després d’impostos.

Aquest tancament inclou l’impacte corresponent als 30 milions d’euros que el Club haurà d’assumir per la reversió de la venda dels terrenys de Can Rigalt, segons el laude de 30 de juny passat.

La Junta ha valorat molt positivament el balanç final d’aquest exercici, ja no només per l’increment d’ingressos, sinó també perquè se situa en la línia fixada en el Pla Estratègic del Club per arribar als 1.000 milions d’euros l’any 2021, sinó pel resultat de l’explotació.

Presentació de l’estat d’implantació del Pla Estratègic 2015-2021

La Junta Directiva ha estat informada sobre el grau d’implantació i execució del Pla Estratègic que va aprovar el 29 de novembre del 2015 pel període 2015-2021. Les cinc línies d’aquest pla són l’excel·lència esportiva, la gestió i la sostenibilitat econòmica, la implicació social, l’Espai Barça, i la marca i el posicionament global.

La materialització d’aquestes línies es tradueix en 27 projectes estratègics, que s’aniran desenvolupant en el decurs d’aquest mandat. La Junta ha constatat que el Pla s’està executant en temps i forma, de manera que els primers resultats tangibles ja s’han pogut contrastar al final d’aquest primer any.

Aprovació del contracte de patrocini amb Qatar Airways

La Junta Directiva ha aprovat la renovació per una temporada del contracte de patrocini amb Qatar Airways. D’aquesta manera, aquesta companyia aèria, una de les deu més ben valorades del món, continuarà sent el patrocinador principal del FC Barcelona.

Període de reflexió en el cas de Can Rigalt

La Junta Directiva ha estat informada del ventall de possibilitats que existeixen a partir del laude arbitral sobre els terrenys de Can Rigalt i ha decidit obrir un període de reflexió per decidir les accions a emprendre.

Informe del director d’Esports Professionals

La Junta Directiva ha estat informada per part del director d’esports professionals del Club, Albert Soler, de les darreres novetats en relació amb la configuració de les noves plantilles dels primers equips, tant de futbol com de les seccions professionals, de tota la planificació esportiva per a la temporada 2016/17, i de les noves estructures de les seccions de bàsquet i de futbol sala.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut