FC Barcelona – UC Sampdoria: Messi deixa un Gamper festiu a casa (3-2)

El crac argentí, amb dos gols i una assistència de luxe, ha liderat el triomf blaugrana el dia de la presentació del Barça 2016/17 davant del Camp Nou

El 51è Trofeu Joan Gamper s’ha tornat a quedar al Camp Nou gràcies a la victòria del Barça contra la Sampdoria (3-2). El triomf ha tingut en Leo Messi el protagonista més clar. L’argentí ha fet l'assistència a Luis Suárez en el primer gol amb una acció d’habilitat només al seu abast, i ha marcat els dos següents gols. El conjunt de Luis Enrique, que ha fet jugar 30 minuts cada porter i ha fet debutar tots els nous fitxatges al Camp Nou, recupera les bones sensacions abans d’afrontar l’inici de la competició oficial. El proper diumenge, a les 22 hores al Ramón Sánchez Pizjuán, els culers disputen l’anada de la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla.

El partit era amistós, però l’equip s’ha contagiat de l’ambient festiu de tota la jornada i ha començat agradant. Combinacions ràpides, arribades a l’àrea i espectacle. Digne, en el seu primer minut com a blaugrana, ha estat a punt de marcar només començar. Arda també s’ha apropat al gol, però el resultat no s’ha mogut fins a l’aparició de Leo Messi. Màgic, un dia més, connectant amb Suárez. L’argentí ha rebut d’Iniesta, i ha fet l'assistència de manera mil·limètrica d’esquenes i de tisora al cap de Suárez, que ha marcat a plaer.

El xou tot just acabava de començar. L'onada es deixava veure a les grades del Camp Nou, i el ‘10’ ha fet aixecar del seient tots els presents. Messi ha rebut l’assistència de Rakitic, i amb una finta amb el cos s’ha desfet del porter per marcar el 2-0 (minut 21). El partit era obert i vistós, i la Sampdoria no l’hi ha perdut la cara. El conjunt italià ha reaccionat ràpidament i ha escurçat diferències aprofitat una pèrdua blaugrana en la sortida de pilota. Muriel ha culminat una triangulació i ha fet el 2-1 (minut 23). Però Messi encara tenia quelcom a dir.

Messi MVP

El ‘10’ del Barça, que afronta l’inici de curs en una forma esplèndida, ha tret a passejar de nou  una de les seves grans especialitats: Amb un llançament directe de falta ha fet el 3-1 superada la mitja hora. Així s’ha arribat al descans, amb el públic entregat a la festa i els jugadors estant a l’altura.

En tornar dels vestidors el ritme del partit ha disminuït una mica. Ha costat arrencar i recuperar el joc de l’inici, però a poc a poc s’ha trobat. Els debuts de Denis Suárez, André Gomes i Umtiti al Camp Nou –a més, Cámara també ha debutat a l’Estadi- ha reactivat el matx, però la fusta s’ha creuat en el camí. Primer Arda Turan, amb un xut ajustat al travesser, i després Denis, que ha xutat a la base del pal, han protagonitzat el perill blaugrana. Sergi Samper també ha tingut els primers minuts al Camp Nou com a jugador del primer equip, en el moment en què el Camp Nou ha ovacionat Leo Messi en ser substituït.

Mentre els aficionats analitzaven els primers minuts dels nous fitxatges, la Sampdoria ha tornat a retallar distàncies mitjançant Budimir. A partir d’aquí, els minuts han pesat i el final del matx s’ha anat apropant. Amb Messi a la banqueta, Suárez ha estat a punt d’emular-lo amb un xut de falta que ha salvat Puggioni. La recollida del Trofeu Joan Gamper per part d’Iniesta, i de l’MVP per part de Messi, han posat el punt final a la jornada i han donat pas a l’inici de la competició oficial.