Sevilla FC – FC Barcelona: Avantatge blaugrana per encarar la Supercopa (0-2)

Els de Luis Enrique han aconseguit endur-se el primer duel de la competició contra els de Sampaoli gràcies als gols de Suárez i Munir, tots dos en una segona meitat en què els catalans han mostrat un bon joc

El FC Barcelona partirà amb avantatge en el partit de tornada de la Supercopa d’Espanya. I és que, en la primera batalla d’aquesta edició, els de Luis Enrique s’han imposat al Sevilla, després d’una bona segona meitat al Ramón Sánchez Pizjuán, que ha neutralitzat el joc dels de Jorge Sampaoli: pressió alta i intensitat al mig del camp. Els gols de Suárez (minut 54) i Munir (minut 81) han reflectit la millora i han fet possible que, el proper dimecres (23 hores), el Camp Nou pugui veure com el Barça comença el duel de tornada amb avantatge.

Un inici difícil

Dos factors han estat els protagonistes de la primera meitat. El primer, la intensitat dels dos equips, que ha limitat les idees ofensives del contrari. El segon, les lesions de Mathieu ( minut 25) i Iniesta (minut 34), que han obligat Luis Enrique a fer dos canvis -Digne i Denis Suárez han entrat al terreny de joc- abans d’hora.

Interrupcions que, juntament amb el joc intermitent, han alentit el ritme de l’enfrontament. La sensació de perill ha existit, però poques han estat les oportunitats clares. La més important, una rematada de Suárez que ha refusat Sergio Rico amb el braç. Ha estat en una pilota a l’espai de Sergio Busquets cap a l’uruguaià, que s’ha regirat per deixar enrere la defensa andalusa, però la seva rematada amb l’exterior no ha pogut significar el primer gol blaugrana (minut 6).

Suárez fa el gol que li faltava

El Bota d’Or, però, no ha perdonat més. Perquè si no ha pogut transformar aquesta diana, Luis Suárez sí que ha estat el protagonista després del descans. De fet, el seu gol s’ha olorat ràpidament, amb un cop de cap que s’ha topat amb Sergio Rico (minut 48), en una acció que, ara sí, ha precedit el 0-1.

En una extraordinària combinació entre els jugadors del Barça, Luis Suárez ha aconseguit marcar en l’única competició en què encara no havia vist porteria, i ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa en una passada llarga d’Arda Turan (minut 54).

Amb el Barça per davant en el marcador, i després de l’esforç de la primera meitat, el Sevilla ha baixat una mica el ritme i la intensitat. A més, s’ha trobat amb un Barça que ha estat a punt de fer el segon, en una altra combinació de tiralínies –aquest cop entre Messi, Arda i Suárez-, que Sergio Rico ha salvat (minut 55).

Munir amplia diferències

Amb el final cada cop més a prop, el Sevilla s’ho ha jugat el tot pel tot i ha intentat empatar l’anada de la Supercopa. Claudio Bravo, de fet, en una jugada embolicada que ha acabat amb un xut de Vitolo, ha hagut de blocar una de les aproximacions més perilloses dels de Jorge Sampaoli (minut 75).

Però Munir, després de cinc minuts sobre el terreny de joc, ha fet el segon -cosa que li permet afrontar el partit de tornada amb una mica més de tranquil·litat-, en una bona definició amb l’exterior. El madrileny, al primer toc, ha transformat una bona passada a l’espai de Messi (minut 80) per moure el marcador del Ramón Sánchez Pizjuán i fer viatjar l’eliminatòria cap al Camp Nou amb un 2-0 favorable i molt bo per als de Luis Enrique. Perquè, de moment, la Supercopa d'Espanya es troba més a prop del FC Barcelona.