Neymar i Rafinha, a la final olímpica de Rio 2016

La selecció que dirigeix Micale ha derrotat Hondures amb contundència i lluitarà per assolir l’or que no va poder guanyar fa quatre anys, a Londres 2012

Neymar Jr. i Rafinha tornaran a Barcelona amb una medalla olímpica. Serà d’or o de plata, després de classificar-se per a la final amb un ampli i contundent triomf contra Hondures a l’estadi de Maracaná (6-0). D’aquesta forma, la selecció brasilera, capitanejada per un Neymar que ha fet un doblet, accedeix a una nova final olímpica, en què lluitarà per l’or quatre anys després de perdre contra Mèxic a Londres 2012.

Neymar marca el camí

Ràpidament, el jugador brasiler del FC Barcelona Neymar Jr. ha posat per davant la seva selecció, amb un gol als 15 segons de l’inici, amb la diana més ràpida de la història dels Jocs Olímpics.

El davanter blaugrana ha aprofitat una errada de Jhonny Palacios per inaugurar el marcador i ajudar la ‘canarinha’ a controlar el duel de semifinals contra una Honduras que no ha pogut fer res. Perquè sobre la gespa de Maracaná el dominador ha estat el conjunt amfitrió. Més encara després del segon (26’) i del tercer gol (35’), obra de Gabriel Jesús, que han permès que el Brasil marxés al descans amb la final dels Jocs Olímpics a tocar (3-0).

Després del descans, Neymar ha tingut diverses ocasions per fer el seu segon gol del partit, però finalment ha aconseguit el seu objectiu al tram final, de penal (6-0, 91’). Abans, Marquinhos i Luan ja havien posat el 4-0 (52’) i el 5-0 (79’), respectivament. Rafinha, l’altre blaugrana olímpic, ha entrat al terreny de joc al minut 76, en substitució de Renato Augusto.