FC Barcelona – Sevilla FC: Campions amb rotunditat (3-0)

FC Barcelona – Sevilla FC: Campions amb rotunditat (3-0)

L’equip de Luis Enrique s’adjudica la Supercopa d’Espanya després de completar un nou partit rodó davant el conjunt andalús gràcies al doblet d’Arda i al cop de cap de Messi

Amb rotunditat i celebrant títols. Així comença la temporada 2016/17. La dotzena Supercopa d’Espanya de la història del FC Barcelona deixa bones sensacions en un equip que manté l’instint guanyador. El Sevilla –club davant el qual ja va guanyar-se una Supercopa d’Europa i una Copa del Rei el curs passat– ha tornat a ser la víctima de l’efectivitat blaugrana, d’un Barça de Luis Enrique que manté el seu estil de joc i que ja suma vuit celebracions. En les altes hores nocturnes en què s’ha jugat el partit aquest dimecres, s’ha fet bo el 0-2 de l’anada i s’ha guanyat amb un 3-0 rotund. Els botxins dels andalusos han estat Arda Turan, amb un doblet i assumint el rol de davanter, i Messi, omnipresent i admirat sobre la gespa i a la graderia.

Jugant amb el 0-2 de l’anada, el Barça ha mostrat un respir més alleujat, una llibertat que no tenia un Sevilla obligat a remuntar. Aquest avantatge ha estat més positiu per a un conjunt de Luis Enrique que ha buscat el triomf des del primer minut, anant a pressionar i forçar l’error de Sergio Rico, porter d’un Sevilla atrevit però sense capacitat de generar excessiu perill.

El Sevilla, també amb un plantejament ofensiu i amb novetats com Ben Yedder i Correa al davant, ha topat amb Bravo a la primera ocasió i llavors ha sucumbit davant un conjunt blaugrana que juga de memòria. I això que Luis Enrique ha situat sobre la gespa els quatre fitxatges de l’estiu –tots ells han mostrat símptomes de bona adaptació–, i ha deixat homes com Piqué, Sergi Roberto i Luis Suárez a la banqueta. Messi, però, sempre hi és.

Quan s’ha arribat als deu minuts de joc, l’argentí ha tornat a exercir la seva capacitat d’assistent. Des del balcó de l’àrea ha donat tot l’avantatge a Arda Turan per entrar dins l’àrea i rematar creuat al fons de la xarxa. Amb el gol al marcador i Messi fent de les seves, els de Sampaoli s’han quedat sense opcions de remuntar. La desesperació andalusa ha arribat quan Bravo s’ha estirat de manera excel·lent per aturar un penal a Iborra –per mans d’Umtiti– i quan una pilota de Mercado al travesser ha enviat els jugadors cap al vestidor.

I només tornar a la gespa, Arda ha complert de nou amb el gol. El turc ha estat molt intel·ligent per rematar una pilota dividida més enllà de l’àrea, perduda per la voluntat del Sevilla de sortir jugant amb la pilota als peus. Amb el 2-0 i ja superades les dotze de la nit, encara quedava molt espectacle per veure. Messi ha sorprès els 71.000 espectadors i la defensa del Sevilla amb un gol de cap, rematant amb suspens una centrada de Digne que qualsevol altra persona de la seva alçada no seria capaç de culminar.

El quart gol de la nit s’ha continuat buscant amb insistència mitjançant Munir o el mateix Messi, mentre que les incorporacions de Jordi Alba –primera aparició aquest curs–, Rakitic i Samper han donat aire fresc a una plantilla que afronta l'inici de la Lliga 2016/17 amb un somriure. I amb Messi aixecant títols

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut