Athletic Club – FC Barcelona: Triomf elèctric i valuós a San Mamés (0-1)

Athletic Club – FC Barcelona: Triomf elèctric i valuós a San Mamés (0-1)

Els de Luis Enrique s’exigeixen al màxim per superar els lleons amb un gol en solitari de Rakitic, i treuen amb nota una de les sortides més complicades del campionat de Lliga

San Mamés implica sempre dificultat. Ho sabien els blaugranes abans de disputar el partit. Es tracta d'un estadi on n’han viscut de tots els colors en els últims anys, tot i que els precedents amb Luis Enrique com a tècnic eren bons. El Barça ha tornat de Bilbao amb els tres punts i amb el mateix resultat de Lliga que la temporada passada (0-1). Aquesta vegada el golejador ha estat Ivan Rakitic, que ha donat als de Luis Enrique tres punts molt valuosos en una de les sortides més complicades del campionat. El ritme del partit ha estat elèctric, com de costum, amb un Athletic abocat a dalt, mossegant la sortida de pilota blaugrana i dificultant la creació del joc.

En uns primers minuts sense un clar dominador del joc, el Barça ha hagut de crear perill a través del contracop. I se n’ha sortit prou bé amb aquest registre, un fet habitual en les seves visites a Bilbao. Denis Suárez i Arda Turan han tingut les primeres arribades amb cert perill, i la del turc ha acabat amb gol anul·lat per fora de joc. La intensitat del partit era molt elevada, gaudia la graderia de San Mamés i el duel no donava treva. La intensitat i el ritme de joc eren massa elevats per les alçades de la temporada. El Barça es veia obligat a jugar amb transicions ràpides i s’adaptava bé a la situació, un cop superada la primera línia de pressió dels lleons.

Rakitic resol de cap

Beñat ha posat el perill basc després d’aprofitar un refús, però Ter Stegen ha salvat a boca de canó. El Barça, però, ha replicat amb solvència amb un contracop de manual liderat per Suárez, centrat per Arda i resolt amb contundència amb una rematada de cap de Rakitic. El Barça s’imposava a La Catedral amb la seva efectivitat i deixava atordit un rival que estava complicant les coses. Abans del descans, Arda hauria pogut ampliar l’avantatge, de nou, amb un contracop rapidíssim liderat per Messi i després d’una bona sortida de pilota des del darrere.

Aquest no era un partit de paciència i control constant davant d’un rival tancat, sinó tot el contrari. Els de Valverde, conscients de les seves armes, seguien pressionant a dalt després del pas pels vestidors, i el Barça s’adaptava a la situació i afrontava el repte proposat pels lleons. El ritme del partit no minvava en cap moment i, a mesura que passaven els minuts, l’Athletic buscava l’empat amb insistència, mitjançant la velocitat d’Iñaki Williams i la potència d’Aduriz. El Barça, concentrat en defensa, no es deixava sorprendre i Ter Stegen evitava qualsevol atac basc.

Els blaugranes continuaven a la seva i aprofitaven les línies altes dels lleons per construir contracops amb rapidesa. El resultat hauria pogut ser molt més ampli, però Suárez, Messi i Arda no han estat encertats en la definició. El partit entrava als últims instants amb tot per decidir i Beñat ha posat l’ai al cor amb un xut mil·limètric de falta que s’ha escapat per poc. L’uruguaià hauria pogut tancar el marcador a l’últim segon, però no ha pogut culminar l’últim contracop del partit –l’enèsim– després d’una gran assistència de Messi. El Barça s’ha mostrat molt seriós durant tot l'enfrontament i no ha donat cap opció d’empat a un Athletic que ha vist com els blaugranes s’emportaven tres punts al sarró. Una triomf elèctric i valuós que serveix per sumar la segona victòria en dues jornades a la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut