Punts clau contra un rival ben conegut

Punts clau contra un rival ben conegut

El Barça Lassa necessita com a mínim un empat aquest diumenge per confirmar l’accés als quarts de final de la Lliga de Campions, mentre que el Montpeller necessita el triomf per seguir en la lluita per l’accés als vuitens

El Barça Lassa afronta aquest diumenge (19:00 hores, Esport3) un partit amb punts clau en joc a la Lliga de Campions. El Sud de France Arena de Montpeller repartirà dos punts que tant els culers com els francesos desitgen per aconseguir els respectius objectius. El conjunt de Xavi Pascual, de fet, en té prou amb un empat per assegurar el seu, que no és cap altre que certificar la primera posició del grup A per accedir directament als quarts de final, evitant la ronda de vuitens. Ho faria, a més, amb una jornada de marge.

El Montpeller, a diferència dels blaugranes, necessita la victòria per seguir viu en la lluita per la sisena posició, l’última que dóna accés als vuitens de final. Els francesos es disputen la plaça amb el Meshkov Brest, que juga a la pista del Veszprém. Tots dos equips estan empatats a set punts, i en l’última jornada el conjunt bielorús rep el Kristianstad, últim classificat, mentre que el Montpeller visita la pista del Vardar.

En cas de victòria o empat al Sud de France Arena, el Barça Lassa certificaria l’accés als quarts de final, evitant la ronda de vuitens i assegurant-se tenir el partit de tornada dels quarts al Palau Blaugrana.

Canvi d’escenari

A diferència dels últims precedents, el partit es disputarà al Sud de France Arena, el pavelló on el Montpeller acostuma a jugar les grans cites. De fet, el Montpeller és un dels rivals contra qui el Barça Lassa s’ha enfrontat més en els últims mesos. La temporada passada els francesos van ser el botxí del conjunt blaugrana als vuitens de final de la Champions. La victòria al Palau (30-28) no va ser suficient per remuntar el resultat del Palais des Sports René Bougnol (28-25).

Uns mesos més tard d’aquella eliminació, el Barça Lassa va tornar a Montpeller per disputar un partit amistós de pretemporada. També al René Bougnol, els culers es van imposar amb claredat (27-34) contra un MHB amb moltes baixes. A l’octubre arribaria un altre encreuament, a Doha, en les semifinals de la Super Globe. I, de nou, amb victòria catalana per 30-37.

L’últim precedent és el duel de la primera volta de la fase de grups que és a punt d’acabar. En la quarta jornada, el Barça Lassa va tornar a guanyar el Montpeller al Palau Blaugrana amb molta solvència (35-27). Cinc partits en menys d’un any, amb quatre victòries culers i només una derrota. L’escenari d’aquest diumenge, però, serà ben diferent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut